Намери ни
To Top

Тенисистките на „Уимбълдън“ ще могат да носят тъмно бельо от следващата година

Тенисистките на „Уимбълдън“ ще имат право да носят тъмно бельо по време на турнира от следващата година, съобщиха от All England Club.

Организаторите бяха принудени да променят своите правила, изискващи играчите да носят изцяло бели дрехи, за да намалят притесненията сред жените заради менструалния цикъл.

„Ние се ангажираме да подкрепяме играчите и да се вслушваме в техните мнения за това как могат да се представят по най-добрия начин. Мога да потвърдя, че след консултации с играчи и други представители на спорта, Управителният комитет взе решение да актуализира правилото за носенето на изцяло бели дрехи на „Уимбълдън“, каза Сали Болтън, главен изпълнителен директор на организационния комитет.


„Това означава, че от следващата година жените и момичетата, които ще участват, ще имат възможност да носят цветно бельо, ако решат. Надяваме се, че тази корекция на правилата ще помогне на играчите да се съсредоточат изцяло върху представянето си“, добави тя.

Междувременно, Лора Робсън ще направи първите си стъпки в администрацията на тениса, след като се присъединява към професионалния екип на All England Club и поема длъжността директор на турнира в Нотингам през юни.

Бившата британска номер 1 се оттегли от спорта по-рано тази година на 28-годишна възраст, след като не успя да преодолее травма на бедрото.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Тенис