Намери ни
To Top

Ман Юнайтед ще гледа нападател на Световното

Манчестър Юнайтед продължава да следи отблизо развитието на нападателя на Лил Джонатан Дейвид. 22-годишният талант отдавна е привлякъл вниманието на „червените дяволи“, които смятат да изпратят скаути да наблюдават изявите му с екипа на Канада на предстоящото Световно първенство. Ако голаджията се представи силно в Катар, това може да убеди английския клуб да отправи оферта за него през януари, твърди GIVEMESPORT.

Дейвид се представя отлично с екипа на Лил откакто бе привлечен от Гент през 2020 година.


От началото на настоящия сезон той е в супер форма, като има 9 гола и 1 асистенция в 14 мача в Лига 1. Футболистът има договор с Лил за още три години, но все повече клубове проявяват интерес към него и за „мастифите“ ще е трудно да го задържат, особено ако получат някоя неустоима оферта.

В последните месеци името на Дейвид бе свързвано дори с Реал Мадрид, където са го набелязали като евентуален наследник на Карим Бензема. Междувременно още няколко клуба следят отблизо развитието му, като сред тях са Арсенал, Тотнъм и Евертън. Така че Ман Юнайтед може да има доста сериозна конкуренция за подписа му.

В момента Лил иска между 40-50 милиона евро за звездата си. Евентуално добро представяне на Световното обаче може още да вдигне цената му. Дейвид е лидерът на Канада в последните години. Откакто дебютира за „кленовите листа“ през 2018 година той има на сметката си 34 мача, 22 гола и 13 асистенции.

Ощр от категория Световен футбол