Намери ни
To Top

Ман Юнайтед продължава нидерландската революция с Ван дер Сар

Манчестър Юнайтед иска да назначи клубната легенда Едвин ван дер Сар за футболен директор, съобщава “Дейли Мейл”. Според информациите още миналата седмица “червените дяволи” са се свързали с шефа в Аякс. 

Английският гранд започна нова страница в развитието си през този сезон, включваща много таланти от нидерландския клуб, след като вече привлече мениджъра Ерик тен Хаг, крилото Антони и централния защитник Лисандро Мартинес. Сега от Манчестър Юнайтед искат и Ван дер Сар, който е неразделна част от успехите на Аякс в последните години като техен изпълнителен директор.


На „Олд Трафорд“ са изключително ентусиазирани по отношение на контингента от Амстердам. В клуба са доволни от напредъка както на мениджъра Тен Хаг, така и на привлечените от него играчи, и искат Ван дер Сар да повтори успеха, който постигна с отбора от Ередивизи. Въпреки това Юнайтед може да има проблеми с осигуряването на услугите му, тъй като миналия месец той удължи договора си с нидерландския клуб до 2025 г. 

Подобен ход изглежда логичен за “червените дяволи”, тъй като Ван дер Сар очевидно се чувства добре, работейки заедно с Тен Хаг. В Аякс двамата бяха заедно в продължение на пет години. Ако обаче бившият вратар се присъедини към Юнайтед, грандът от Амстердам има план за действие, според който Дани Блинд ще стане технически директор. 

51-годишният Ван дер Сар, който е играл 266 пъти за Манчестър Юнайтед и е спечелил 11 трофея, постоянно е свързван със завръщане на “Олд Трафорд” и миналата година беше принуден да отрече слуховете, но призна и за потенциално бъдещо завръщане.

„Наслаждавам се  много на престоя си в Аякс,  остават ми още две години тук“, каза Ван дер Сар пред нидерландската телевизия RTL7. „Искам да продължа да постигам успехи тук с клуба, но ще дойде момент, в който ще напусна. Сигурен съм, че един ден ще настъпи моментът да се присъединя към Манчестър Юнайтед”, добави той.

В момента Ричард Арнолд e изпълнителен директор на “червените дяволи”, Джон Мъртоф е назначен за футболен директор, а бившият играч на клуба Дарън Флетчър e технически директор.  

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол