Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/10/screenshot402037.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Почетино и Тухел в очакване на следващите уволнения – Sportove
Намери ни
To Top

Почетино и Тухел в очакване на следващите уволнения

С идването на есента започнаха и уволненията по футболните клубове. Както обикновено, на най-високото ниво се търсят бързи резултати и шефовете не са търпеливи. В Англия вече паднаха първите глави. Още през август Скот Паркър напусна Борнемут, през септември дойде уволнението на Томас Тухел от Челси, а Бруно Ланже напусна поста си в Уулвърхамптън в началото на октомври.


Четири отбора в долната половина на Висшата лига също скоро може да сменят треньора си. Бъдещето на Брендън Роджърс в Лестър е под сериозна въпросителна след трагичния старт на сезона. „Лисиците“ са последни в класирането с 5 точки след 10 изиграни мача. Роджърс имаше големи успехи в клуба и го изведе до първата ФА Къп в историята му, но това няма да го спаси, ако отборът продължава да се представя по този начин.

Астън Вила започна сезона с големи очаквания и има състав пълен с потенциал, но на този етап разочарова. Това поставя въпроси към мениджъра Стивън Джерард. Ралф Хазенхютъл в Саутхамптън също е под напрежение. Медиите в Англия дори поставиха под съмнение бъдещето на Юрген Клоп, след като мърсисайдци допуснаха доста грешки от началото на сезона. Германецът е почти недосегаем на „Анфийлд“ и най-вероятно ще напусне, когато той реши да си тръгне.

В Испания имаше две треньорски смени. Последният в класирането Елче уволни Франсиско и го замени с Хорхе Алмирон, а Севиля се раздели с Лопетеги и на неговото място дойде Хорхе Сампаоли. Там основният разговор се върти около Барселона и Чави Ернандес. Каталунците почти сигурно ще отпаднат от Шампионската лига, а след загубата от Реал Мадрид в дербито нещата и в първенството вече не изглеждат толкова добре, въпреки че тимът започна отлично в Ла Лига.

Две уволнения имаше в Италия през септември и две през октомври. Тиаго Мота пое Болоня на мястото на Синиша Михайлович, който пък вече е начело на Сампдория. Монца и Верона също смениха треньорите си. Сериозни въпросителни има около бъдещето на Масимилиано Алегри в Ювентус, който продължава да разочарова. Под натиск е и Симоне Индзаги, но Интер напоследък вдигна нивото.

В Бундеслигата по принцип са по-търпеливи, но не чак толкова. Още пред септември в РБ Лайпциг замениха Доменико Тедеско с Марко Розе, а Бохум също смени треньора. През октомври пък Чави Алонсо бе назначен за наставник на Леверкузен, а Щутгарт и Шалке уволниха своите треньори.

Голямата промяна във Франция бе смяната на Петер Бош с Лоран Блан в Лион. Там изчакаха до октомври, но този месец треньорските запонаха да падат една след друга. Оксер, Брест, Реймс и Монпелие уволниха наставниците си и са в търсене на нов треньор.

Доста треньори пък са без работа от известно време и сред тях има сериозни имена. Към тях ще бъде насочено вниманието при следващото уволнение в някои от големите клубове.

Маурисио Почетино си търси клуб от лятото, когато се раздели с Пари Сен Жермен. Манчестър Юнайтед предпочете Ерик тен Хаг пред аржентинеца и за него не остана подходящ отбор. Сега се говори, че Астън Вила иска да го назначи за заместник на Джерард, но това би била сериозна стъпка надолу в кариерата му.

Томас Тухел е сред най-търсените, а германецът вече отхърли оферта от Леверкузен и две от Англия. Слуховете около него са свързани с Ювентус и дори с Байерн, където някои се съмняват в Юлиан Нагелсман. Мечтата на Юве обаче си остава Зинедин Зидан. Французинът сякаш няма голямо желание за работа или чака поста в националния отбор на Франция, тъй като отказа няколко оферти от Пари Сен Жермен.

Йоаким Льов не е работил от лятото на 2021 г. Той се оттегли от националния отбор на Германия след Евро 2020 и отпадането от Англия на осминафиналите. За специалиста обаче сякаш мнозина във футболния свят забравиха и дори не му се обаждат, когато търсят нов треньор.

Марсело Биелса също е без работа, както и Рафаел Бенитес, който се провали в Евертън. След напускането си от Севиля Юлен Лопетеги отказаха на Уулвс, но причината е болният му баща и той няма да иска да поема друг клуб в близко бъдеще. Клаудио Раниери също е на разположение, като за последно бе свързван с поста в Сампдория.

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558