Намери ни
To Top

Йос: В Мерцедес не са научили нищо от Абу Даби

Подготовката на Мерцедес и Ред Бул за рестарта на Гран при на Нидерландия в неделя напомняше битката за титлата в края на миналата година в Абу Даби. Макс Верстапен спря в бокса за нови меки сликове, а Люис Хамилтън остана със средно твърди гуми на 5 обиколки начело на колоната.

И при рестарта се случи логичното – Макс отново догони и изпревари Люис, като този път залогът беше само победата в едно състезание, а не световната титла. Веднага след това Хамилтън избухна по радиото и обвини тима си, че го е провалил, но по-късно им се извини.


И в двата случая стратегическият екип на Мерцедес действа по един и същи начин и в двата случая това се оказа грешка, въпреки обясненията на Тото Волф, че тимът не е сбъркал, но резултатите показват друго. В тима заложиха на запазването на позицията на пистата, а не на новите гуми, а при Верстапен беше обратното.

Бащата на Макс Верстапен – Йос, също е на мнение, че Мерцедес са сбъркали и в двата случая.

„Състезанието на „Зандвоорт” беше сложно – обясни бившият пилот. – Но Ред Бул отново спечели, като Макс в хода на уикенда имаше отлична информация за работата с трите модела гуми. В Мерцедес също се справиха добре, тъй като имаха реален шанс за победа. За щастие, всичко се разви в наша полза. Човек би си казал, че в Мерцедес са си взели поука след Гран При на Абу Даби на финалана миналата година. На наш късмет, те явно нищо не са научили от това състезание.”

Ощр от категория Спорт