Намери ни
To Top

В Италия: Ферари е най-напред с колата за сезон 2023!

Гран При на Италия може би ще е тежко състезание за пилотите на Ферари, но италианските медии знаят, че битката във Формула 1 не спира и в края на този сезон вече се подготвя представяне за следващия. Затова и вестник Corriere della Sera се опита да окуражи тифозите с информацията, че Скудерията е най-напред в подготовката на автомобила си за сезон 2023. Колите за догодина ще са базирани на автомобилите от този сезон и еволюцията на F1-75 ще даде силно оръжие в ръцете на Шарл Леклер и Карлос Сайнц за началото на следващата кампания.

Но, както видяхме и тази година, това не е достатъчно – Ферари разполагаше с най-добрия автомобил и в началото на този сезон, но сега е в ролята на догонващ както в класирането на пилотите, така и в това на конструкторите.


В хода на 2022 основният проблем на F1-75 се оказа липсата на висока максимална скорост на правите, но в средата на сезона това беше решено. Сега обаче Ред Бул отново има предимство в това отношение, а директивата за ограничаване подскачането на автомобилите определено се отразява негативно на представянето на автомобила на италианците, въпреки че Матиа Биното отрича това да е така.

Вестникът прогнозира, че се очакват и решения на големите шефове на Ферари по отношение ръководството на тима във Формула 1. Засега по темата цари мълчание, но от Маранело отново изтече информация, че Матиа Биното може и да не запази поста си за следващия сезон. Самият Биното наскоро заяви, че персоналните промени няма да решат проблемите на тима и евентуални уволнения могат само още да влошат ситуацията. Той допълни, че не се налагат промени в работата на тима въпреки серията стратегически грешки, допуснати от Ферари този сезон.

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Спорт