Намери ни
To Top

Над 200 двойки ще участват в международен турнир по спортни танци в Бургас

Бургас ще бъде домакин на 37-о издание на международния турнир по спортни танци Купа „Бургас“ 2022. Надпреварата ще се проведе на 10 и 11 септември в спортна зала „Младост“ в морския град. Съорганизатори са клуб по спортни танци „Бургас 1975“, Община Бургас и БФКСТ. По традиция спортното събитие ще премине под патронажа на кмета на Бургас Димитър Николов.


 

Тази година в надпреварата ще вземат участие над 200 танцови двойки във всички възрастови групи, представители на 16 държави – България, Гърция, Италия, Израел, Испания, Република Северна Македония, Молдова, Румъния, Украйна, Ирландия, Турция, Албания и други. Заявка за участие са подали двойки от първите топ 20 на световната ранглиста. 

В рамките на двата състезателни дни, отново ще се проведе състезание за изгряващи звезди – латиноамерикански  и стандартни танци. Участват двойки, влезли скоро в групата над 19 години. Ще се състои и международен турнир за групите до 21 години. Те ще се състезават заедно групите младежи и аматьори, което дава възможност на двойките между 19 и 21 години да премерят сили със състезателите от по-високия ранг. 

За първи път в България ще се проведе и международен турнир Pro/Am. Двойките са съставени от един професионален състезател и един аматьор, които танцуват за удоволствие, но със състезателен характер. В двойката се оценява само изпълнението на участника аматьор. 

Съдии са представители на 13 държави с председател Ненад Йевтич от Сърбия. В съдийския панел присъстват бивши европейски и световни шампиони от България, Англия, Испания, Румъния, Ирландия, Азербайджан, Молдова, Турция, Израел, Република Северна Македония, Нидерландия, Швейцария. 

Билетите за събитието ще се продават пред спортна зала „Младост“ с цена от 10 лева.

Ощр от категория Спорт