Намери ни
To Top

Радойска: Очаквахме тежък резултат, полезно е да играем срещу отбори като Германия

Селекционерът на женския национален отбор по футбол Силвия Радойска сподели мнението си след тежката загуба с 0:8 от Германия в квалификациите за Световното първенство през 2023 година. Тя сподели, че е очаквала тежък резултат и изрази надежда, че срещу такива съперници момичетата могат да израснат.

„Резултатът е достатъчно красноречив. Да не забравяме кои са Германия – преди около месец играха финал на европейско първенство.


Очаквахме да бъде тежък мачът, очаквахме и тежък резултат. Не искахме да паднем с толкова голове, но за съжаление това се получи. Жалко за мен, щаба и момичетата, защото това е демотивиращо“, сподели Радойска пред Sportal TV.

11

България - Германия

„Със сигурност отборът на Германия е много класен и донякъде смятам, че е полезно да се срещнаме с такива тимове. Самите момичета трябва да трупат опит срещу най-силните, за да могат да израстват. Надявахме се да задържим полувремето при 0:0, но допуснахме леки голове преди почивката, което допълнително внесе смут и напрежение в момичетата. 

11

България - Германия

Като бивш треньор на НСА и като човек, който има поглед върху цялото първенство, смятам, че българските момичета трябва да се развиват, а да не се разчита толкова на чужденки. Така ще имаме по-голям избор в националния отбор. Имаме талантливи момичета, но трябва да има и по-оспорвани мачове в шампионата. 

11

България - Германия

Националният отбор има бъдеще и се надявам в следващите години да прогресираме. Момичетата имат качества, просто трябва да ги развиваме и един ден да можем да се борим с най-добрите. Няколко момичета играят в Италия, имаме желание да имаме още такива, които да продължат кариерата си в чужбина. Позивитно е, когато българки играят в чужбина“, каза още селекционерът на женския национален отбор.

Снимки: Борислав Трошев

Ощр от категория efbet Лига