Намери ни
To Top

Тийм за Григор: Не исках да спечеля така, пожелавам му да се върне на корта възможно най-бързо

Доминик Тийм изрази съжалението си от развоя на събитията в мача срещу Григор Димитров от втория кръг на тенис турнира в Уинстън-Сейлъм. Както е известно, българинът започна брилятно двубой, спечели първия сет на нула само за 24 минути, но бе принуден да се откаже заради здравословен проблем в средата на втория. Той извика физиотерапевт на корта при 2:3 изоставане и 30-0 за съперника, а при геймбола изобщо спря да играе.

Само студена кърпа на врата на българина обаче беше поставена и въпреки че той се опита да се върне на сервис-линията за подновяване на играта, се оказа, че не може да се държи на краката си.


Така Димитров трябваше да приключи участието си в Уинстън-Сейлъм по най-неприятния възможен начин и да остави въпросителни за здравословното си състояние само пет дни преди началото на US Open.

“Няма кой знае какво да кажа за мача. Желая на Григор всичко най-добро и се надявам да се върне на корта възможно най-бързо. Дано да бъде готов да US Open. Не исках да спечеля по този начин двубоя, особено срещу него. Той е чудесен човек и мното добър играч. Това е всичко”, заяви Тийм в интервюто си на корта след спирането на мача.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис