Намери ни
To Top

Вики Томова с убедителна победа на старта на квалификациите на US OPEN

Виктория Томова започна с убедителна победа в квалификациите на Откритото първенство на САЩ по тенис. Първата ракета на България се наложи над световната номер 209 Алиона Болсова с 6:1 6:2 само за 69 минути и за четвърти път в своята кариера преодоля първия кръг на пресявките в Ню Йорк.

Томова дръпна с 4:0 в първия сет и го спечели с 6:1. Във втората част Вики допусна пробив за 1:2, но спечели следващите пет гейма за 6:2.


27-годишната софиянка доминираше над съперничката си във всички аспекти на играта. Томова загуби само 5 точки на първи сервис и спечели 82% от точките на втори сервис. Това й помогна да осъществи шест пробива от 12 възможности, докато родената в Молдова испанка направи само един.

Във втория кръг от квалификациите Томова, която е 95-а в световната ранглиста, ще играе срещу Йоане Цюгер. 21-годишната швейцарка е 167-а в класацията на WТА и няма съществени успехи като професионалистка.

Виктория ще търси реванш за поражението си от Цюгер с 3:6, 6:4, 4:6 на турнир в Алтенкирхен в средата на февруари през този сезон.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис