Намери ни
To Top

Тийм спаси два мачбола и ще играе с Григор във вечерната сесия във вторник

Григор Димитров ще се изправи срещу Доминик Тийм във втория кръг на турнира в Уинстън-Сейлъм. Интригуващият двубой между двамата бивши №3 в света ще се играе на централния корт във вечерната сесия днес, като ще започне не преди 2 часа след полунощ българско време.

Българинът получи “уайлд кард” за участие в турнира след ранното си отпадане на “Мастърс”-а в Синсинати. Той е поставен под №1 в основната схема и почиваше на старта.


Тийм от своя страна трябваше здраво да се потруди за победата с 6:7(5), 7:5, 7:6(6) над Джей Джей Уолф след три часа и 10 минути игра.

Мачът бе много динамичен и напрегнат, като дъжд го прекъсна за дълго време в третия сет. В решителния тайбрек Тийм поведе с 4-1, но Уолф спечели пет последователни точки и обърна до 6-4, осигурявайки си два мачбола. Австриецът обаче отказа да се предаде и със зъби и нокти се пребори за следващите четири точки, които подпечатаха победата му.

“Супер щастлив съм да спечеля първата си победа на твърди кортове от дълго време насам, по-точно от март 2021-ва. Изобщо не бе лесно с дъжда, с излизането обратно на корта в 23:15, беше късно. Имах проблеми с това да намеря ритъма си отново”, сподели Тийм след успеха си.

Австриецът е преследван от серия от контузии след спечелването на титлата на US Opeп през 2020 година. Той претърпя операция на китката, заради която бе 9 месеца извън корта. Тийм се завърна в турнирите през март, но дълго време на успяваше да намери пътя към победите и балансът му през този сезон е 8 победи и 11 загуби.

Това ще бъде седми мач между Григор и Доминик, като статистиката е в полза на първата ни ракета – 4-2. За последно двамата бяха съперници на осминафиналите на Откритото първенство на Австралия пред 2021 година, когато Димитров спечели с 6:4, 6:4, 6:0.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Ощр от категория Тенис