Намери ни
To Top

Феномена прогнозира кой ще спечели Скудетото, ШЛ и “Златната топка”

Бразилската легенда Роналдо посочи своите фаворити за титлата в Серия „А“, трофея в Шампионската лига и “Златната топка”.

“Битката за Скудетото е много добра. Според мен в момента Интер играят по-добре и се надявам отново да станат шампиони. Реал Мадрид са фаворитът в Шампионската лига.


Те не са в страхотен период, но са в симбиоза с този турнир, а Карло Анчелоти е сред най-добрите треньори в света. Карим Бензема заслужава “Златната топка”. Повтарям го от доста години и съм бил критикуван заради това, но той я заслужава, защото е чудесен нападател”, заяви Феномена в разговор с Алесандро Дел Пиеро за “Скай Спорт Италия”.

Роналдо, който е президент на Валядолид и Крузейро, също така призна, че следва примера на Масимо Морати и Флорентино Перес за това как се ръководи футболен клуб. “Като президент все още имам какво да постигна, но по време на футболната ми кариера аз имах големи учители като Морати, който ми беше като баща и ме научи на много, и брилянтия Перес, който преоткри футбола с “галактикос””, добави великият нападател. 

Той също така си припомни своя трансфер от Барселона в Интер. “Разбрах се с Барселона за нов договор, но след четири дни президентът ми се обади, за да ми каже, че не мога да остана. Той ми заяви, че съм свободен да преговарям с други клубове, а Интер действаха бързо и платиха откупната ми клауза. По това време Серия „А“ наистина беше най-доброто първенство в света”, допълни Роналдо.

Ощр от категория Световен футбол