Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2022/03/screenshot365053.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Шимунджа за Мъри: Голям треньор, уважавам го – Sportove
Намери ни
To Top

Шимунджа за Мъри: Голям треньор, уважавам го

Старши треньорът на Лудогорец (Разград) Анте Шимунджа обясни, че новото попълнение Матиас Тисера е бил през седмицата с температура и не е ясно какво ще бъде участието му в мача с Левски от 23-ия кръг на fbet Лига. Разградчани са на върха в класирането с 54 точки, а Левски е 5-и и ще се опитва до края на сезона за влизе в тройката. 

Освен това словенският специалист уточни, че е имал много кратък разговор със Станимир Стоилов по време на лагера в Турция, а също така намекна, че опитният наставник на сините има много варианти да спре шампионите. 

„Матиас Тисера беше тази седмица с температура.


Надяваме се да го възстановим и да е готов. Другите ни нови попълнения Тиаго и Дени не са готови на 100% физически, но така или иначе има документални въпроси и около двамата, които все още не са напълно изчистени. „Видяхме се в Турция със Станимир Стоилов, разменихме няколко думи. Знам, че е голям треньор, с огромен опит уважавам го като колега. Но аз уважавам всеки един треньор. Знам, че може да се адаптира към противника и че разполага с много различни идеи как да се справи срещу нас. Това е което знам“. 

Попитан какво би решило срещата в неделя, която започва в 17.45 часа, той отговори: „Ключът е да вкараме един гол повече от тях. Винаги е така във футбола. Но за мене най-важният момент е колко енергия ще използваме за този мач. Тактически – и в атака, и в защита, трябва да се представим много добре. Тичането е важно, както и че трябва да притежаваме топката в големи периоди от мача. Но също така смятам, че един от ключовете за победата ще бъде индивидуалното представяне на един или двама футболисти от нашия отбор“. 

Двамата треньори имат стара среща, но доста назад във времето, когато Стоилов е бил начело на казахстанския Астана, а Шимунджа на словенския Марибор. Наставникът на шампионите обаче смята, че тези мачове са били прекалено отдавна и нямат нищо общо със сегашната реалност. „Преди 6 години съм играл срещу Станимир Стоилов. Тогава Астана беше много силен отбор, помня мача там, те играха на изкуствен терен. Но нека не бъркаме историята от такова време назад с днешния момент“.

Ощр от категория efbet Лига


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558