Намери ни
To Top

Левски поглежда към челните позиции

Ще продължи ли възходът на Левски? Това е въпросът, който си задават привържениците на “сините” преди мача с ЦСКА 1948. През седмицата се създаде голямо напрежение около мястото на провеждане на двубоя, но в крайна сметка той ще се играе в Бистрица. Левски е амбициран да постигне втора победа през пролетта и да се утвърди в първата шестица на класирането, а освен това да се доближи до третото място, заемано от Ботев (Пловдив). 

Тимът на Станимир Стоилов стартира пролетния дял с победа срещу Локомотив (Пловдив) – 2:1, но тя не дойде никак лесно.


Пред препълнените трибуни на “Георги Аспарухов” “сините” играха доста припряно, но взеха важни три точки, а над всички беше Филип Кръстев, който вкара победния гол с красив удар извън наказателното поле. 

Десният бек Драган Михайлович е възстановен и ще започне от първата минута. Ноа Сонко Сундберг, Хосе Кордоба и Цунами ще са другите бранители пред Николай Михайлов. Вместо младия Асен Митков в средата на терена до Филип Кръстев ще се появи Димитър Костадинов. Марин Петков, Велтон и Билал Бари ще оформят офанзивното трио. 

ЦСКА 1948 привлече доста нови футболисти през зимата и направи ударно начало в официалните мачове. Съставът на Николай Киров разгроми с 4:0 като гост Ботев (Враца) с по два гола на Георги Русев и Алекс Колев. Показаното от столичния тим е заявка за много по-стабилно представяне в сравнение с есенния дял и бързо отдалечаване от долните етажи на класирането. 

За сблъсъка с Левски ЦСКА 1948 ще е без най-добрия си футболист Ивайло Чочев. Националът получи контузия при победата във Враца. Алекс Колев отново ще застана на върха на атаката, а зад него ще действат Галин Иванов, Васил Шопов и Георги Русев. 

През есента двата отбора направиха нулево равенство на “Герена”. Това бе един от първите мачове на Стоилов след завръщането му в Левски. “Сините” доминираха, но не можаха да реализират положенията си. В трите официални срещи между съперниците има още едно нулево равенство и успех на Левски с 3:0. 

efbet Лига – 21 кръг:

ЦСКА 1948 – ЛЕВСКИ 

Вероятни състави:

ЦСКА 1948 (4-2-3-1): Караджов; Александров, Даскалов, С. Петров, Марин; Охене, Мартинов; Г. Иванов, Шопов, Г. Русев; А. Колев 
Старши треньор: Н. Киров 

ЛЕВСКИ (4-1-4-1): Михайлов; Михайлович, Сундберг, Кордоба, Цунами; Краев; М. Петков, Кръстев, Д. Костадинов, Велтон; Бари 
Старши треньор: С. Стоилов 

СЪДИЯ: В. Ел-Хатиб 
СТАДИОН: “Витоша” 
НАЧАЛО: 15:00 часа

Ощр от категория efbet Лига