Намери ни
To Top

Ботев (Пд) влиза като фаворит в Битката за Тракия

Берое посреща Ботев (Пловдив) в дербито на 21-ия кръг в efbet Лига. Сблъсъкът, известен като Битката за Тракия, по традиция предлага много емоции на феновете. През настоящия сезон пловдивчани демонстрират много по-стабилни изяви и са в ролята на фаворит, макар че гостуванията в Стара Загора никога не са били лесни за тях. 

Ботев е трети в класирането, а преди седмица надви Арда в Кърджали, с което затвърди положителните впечатления от есента.


“Канарчетата” са допуснали само 5 загуби през сезона и целта им е да се преборят за участие в евротурнирите. В последните дни отборът на Азрудин Валентич се сдоби с двама нови футболисти в лицето на шведския нападател Джак Лане и нидерландеца Саид Хамулич, който също действа в предни позиции. 

Берое също направи успешен пролетен старт. Въпреки рязкото свиване на бюджета и раздялата с редица основни играчи, заралии спечелиха с 2:1 визитата си на Царско село и са в непоредствена близост до топ 6 в класирането. Тимът направи трансферен удар с привличането на бившия халф на Левски Давиде Мариани, а договор със “зелено-белите” подписа и израелският защитник Амит Битон. 

Наставникът на Берое Петър Хубчев няма кадрови проблеми. Той ще пусне в предни позиции Алиун Фал, а Абубакар Тунгара, Омар Камара и Кийлън Лебон ще са другите офанзивни оръжия на домакините. Двойка вътрешни халфове ще са Симеон Мечев и Илиян Стефанов. 

След наказание за Ботев се завръща централният защитник Самуел Супрайен, който се очаква да остави на пейката Станислав Работов. Валентич се колебае дали да пусне на върха на атаката Антоан Бароан вместо Мохамед Брахими. Тодор Неделев и Емануел Току ще градят играта на “канарчетата”. 

Последният мач между Ботев и Берое се игра на 17 септември миналата година в Коматево и завърши с победа на “канарчетата” с 2:1. Головете за “жълто-черните” вкараха Емануел Току и Па Конате, а за заралии се разписа Александър Цветков. 

efbet Лига – 21 кръг: 

БЕРОЕ – БОТЕВ (ПЛОВДИВ) 

Вероятни състави:

БЕРОЕ (4-2-3-1): Ганев; Фуртадо, Динков, Юсеф, Джонатан; Мечев, Стефанов; Тунгара, Камара, Лебон; Фал 
Старши треньор: П. Хубчев 

БОТЕВ ПД (3-4-2-1): Аргилашки; Пунчец, Супрайен, Генев; Мертенс, Рабей, Ето’о, Конате; Току, Неделев; Брахими 
Старши треньор: А. Валентич 

СЪДИЯ: И. Занев 
СТАДИОН: “Берое” 
НАЧАЛО: 12:30 часа

Ощр от категория efbet Лига