Намери ни
To Top

Без Хачанов и Андерсън на Sofia Open, но суперталант и „палач“ на Джокович се включват в основната схема

Още няколко играчи са се отказали официално от започващия в неделя турнир от категория ATP 250 в зала „Арена Армеец“ Sofia Open. Това става ясно от публикуван в Twitter „ъпдейт“, отнасящ се до турнира в родната столица. Българските родни фенове на тениса няма да могат да видят у нас руснакът Карен Хачанов и двукратният финалист на турнири от „Големия шлем“ Кевин Андерсън (ЮАР). Андерсън вчера не успя да доиграе мача си от втория кръг на „Мастърс“-а в Париж с руснака Даниил Медведев.


В София няма да пристигнат също норвежецът Каспер Рууд, американецът Тейлър Фриц и сърбинът Миомир Кецманович.




Добрата новина е, че в основната схема на Sofia Open ще се включи едно от най-интригуващите имена в последната година и още повече след рестарта на сезона – Яник Зинер. 19-годишният италианец бележи страхотен прогрес в последните месеци и неслучайно е смятан за един от най-големите млади таланти в световния тенис. Друг интересен играч, който ще дойде в София, е пак италианец – Лоренцо Сонего. Сънародникът на Зинер нашумя съвсем наскоро, след като шокира световния №1 Новак Джокович с 6:2, 6:1 на 1/4-финалите във Виена и впоследствие достигна до финала, където преклони глава пред намиращия се в супер форма руснак Андрей Рубльов. Трябва да се отбележи, че Сонего беше „щастлив губещ“ от квалификациите в австрийската столица. Освен Зинер и Сонего, като нови имена в основната схема в София се появяват един от най-талантливите френски тенисисти в последните 15-ина години Ришар Гаске, австралиецът Джон Милман, коравият унгарец Мартон Фучович и испанецът Алберт Рамос-Виньолас. Сред резервите пък е испанецът Пабло Андухар.

Вече стана ясно, че поради различни причини Sofia Open ще мине без участието на Гаел Монфис (Франция), Фабио Фонини (Италия) и Кей Нишикори (Япония). В родната столица обаче се очаква да се появят младият френски талант Юго Юмбер и хърватинът Марин Чилич, който през 2014 година спечели US Open, а освен това има и финал на „Уимбълдън“ и Australian Open. Тук трябва да добавим, че не е изключено в последния момент от участие в София да се откаже аржентинецът Диего Шварцман, който е много близо до това да си гарантира място на Финалния турнир в Лондон, започващ непосредствено след края на Sofia Open. Шварцман, който вече е на 1/4-финал на „Мастърс“-а в Париж и утре отново ще излезе на корта, може да прецени, че ще му е по-добре да запази силите си за престижната надпревара в Лондон.

Междувременно, днес стана окончателно ясно, че Григор Димитров няма дасе възползва от възможността да вземе „уайлд кард“ за Sofia Open, тъй като има травма в момента. Все пак в основната схема ще видим други трима българи – Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев.

Ощр от категория Тенис