Намери ни
To Top

BBC избухна: Единственият шанс Меси да напусне Барса, е да подпише с…

След като стана публично достояние фактът, че Лионел Меси е в лоши отношения с треньора на Барселона Луис Енрике, а и с настоящото ръководство на клуба, световните медии започнаха да излизат с информации, свързани с евентуален трансфер на звездата в друг клуб през лятото.

Считаше се, че Челси е основният фаворит за подписа на футболиста, но вчера Стив Холанд, който е асистент на Жозе Моуриньо, каза, че е невъзможно сините да осъществят тази сделка, тъй като ги спира „Финансовия Феърплей“.

Роб Уилсън, футболен финансов експерт от университета в Шефийлд, даде интервю пред „BBC“ и обясни кои са клубовете, които могат да си позволят да купят Меси, без да нарушат правилата. Както е известно, УЕФА е много стриктна към спазването на нормите на Финансовия феърплей и при тяхното погазване, налага глоби от стотици милиони евро.


„Освобождаваща клауза на Меси е 200 милиона паунда. Освен това, за заплати и бонуси на футболиста ще отидат поне още 300 милиона паунда. За да се постигне баланс и да не се нарушат правилата, клубът, който осъществява тази сделка, трябва да има годишен приход от над 500 милиона евро, а също така и огромни парични резерви. Това означава, че единствено Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед могат да купят Лионел Меси, без да бъдат наказани от УЕФА за погазване на Финансовия Феърплей“, обясни Уилсън.

Звучи немислимо Реал да купи Меси. Звучи скандало Лео да приеме оферта точно от белия балет. Но ако Реал предложи 200 милиона паунда за Бълхата, Барса няма право да каже „Не“.

 

Ощр от категория Трансфери