Намери ни
To Top

Това е откачено: че има ли друг клуб в историята на футбола, правил подобно нещо?

Това не е истина: има ли въобще друг клуб в историята на футбола, който може да се похвали с подобна статистика?

Ето какво е редно да се запитаме, виждайки представянето на Реал Сосиедад от началото на сезона. Баският клуб направо шокира с цифрите си до момента: от претендент за местата, даващи право на участие в евротурнирите, Сосиедад се превърна в борещ се от изпадане тим, като въпреки победата си в последния кръг, има само 9 точки от 11 мача в Примера.

А забелязахте ли срещу кого са те? Само 2 тима паднаха от „бяло-сините“ в Примера и това са… европейският шампион Реал (М) и европейският вицешампион Атлетико (М)!!!

Да, Реал Сос може и да губи с лекота от Ейбар, Еспаньол и т. н., но победи двата столични клуба, които освен това са и съответно настоящ носител на Купата на Краля и настоящ шампион на Испания.


И за да бъде още по-шокираща статистиката – и в двете срещи баските стигаха до стряскащи обрати – срещу Реал (М) от 0:2 до 4:2, а срещу дюшекчиите – от 0:1 до 2:1.

Има ли подобен случаи в историята на футбола досега – отбор да се дъни наред  шампионата, записвайки само 2 победи и те да са срещу двата най-добри отбора в Европа?

Куриозно е, че 2 от другите 3 точки пък дойдоха от равенства с други силни отбори – 2:2 срещу хита на сезона Селта (Виго) и 1:1 срещу Валенсия. Като и в двата мача тимът от Сан Себастиан изоставаше, а във Виго пасивът бе от 2 гола до 69-ата минута.

Ето класически пример за историята какво значи да играеш силно срещу силните и слабо срещу слабаците.

3453535

Ощр от категория Анализ