Намери ни
To Top

Белчев: Заслужена победа, макар да не убедихме с игра

„Дунав ни затрудни максимално днес. Според мен нямахме нужното самочувствие в този мач, за да задържим топката и да комбинираме по-добре помежду си.”

Така коментира мъчния успех на ЦСКА над Дунав в Русе наставникът на „червените” Стамен Белчев. Гостите от София спечелиха с 2:0 след гол с ръка на Фернандо Каранга, а капитанът им Божидар Чорбаджийски навярно трябваше да бъде изгонен още преди почивката, но получи само жълт картон.


„Не видях ситуациите с Каранга и Чорбаджийски, така че не искам да коментирам. На почивката попитах Божидар защо така се получи, а той ми каза, че Васил (Шопов) го е провокирал. Казах му, че те са футболисти и не трябва да се занимават с други неща”, коментира Белчев.

„Въпреки, че не убедихме с играта, според мен победата е напълно заслужена. Освен това и теренът не бе на нивото, на което ни се искаше.”

За проблемите на ЦСКА срещу отбори, които предимно се защитават:

„Очаквам в повечето мачове тимовете да играят затворено срещу нас. Според мен това не бива да ни тревожи, просто трябва да имаме по-голямо самочувствие, за да използваме слабостите на съперника. Трябва да сме свикнали, през първия полусезон също бе така. Нужно е да сме търпеливи, ние искаме още в първата минута да вкараме гол, а ако не се получи действаме припряно.”

За натоварената програма на „червените”:

„Програмата ни е сгъстена, а лошото е, че няма нищо страшно за 7 дни 3 мача, но лошото е, че терените са много тежки на този етап. Пожелавам си да няма контузии, защото това е най-важното.”

За факта, че ЦСКА ще играе в евротурнирите, ако се класира по спортен път:

„Страхотна новина е, че ще играем в Европа – всички в клуба я очаквахме с нетърпение. Футболистите трябва да показват във всеки мач най-доброто за клуба, независимо дали ще участваме на международната сцена или не.”

В кой турнир предпочита Белчев да играе ЦСКА?

„Разбира се, че предпочитаме да играем в Шампионската лига, но първо трябва да си гледаме нашия отбор и да се подобрим, а после ще видим.”

Ощр от категория Футбол