Намери ни
To Top

Настъпи часът на истината за ЦСКА-София и Лудогорец

ЦСКА-София и Лудогорец се изправят днес от 17,30 часа на стадион „Българска армия“ в свиреп сблъсък от 1/4-финалите на турнира за Купата на България.

Времето на словесните престрелки и закани изтича и тази вечер футболистите на треньорите Стамен Белчев и Димитър Димитров – Херо трябва да защитят претенциите си за превъзходство на терена. Тимът от Борисовата градина вече успя да нанесе една загуба на хегемона в българския футбол в последните години в шампионатен двубой в Разград и днес ще се опита да повтори успеха. В същото време пък стремежът на „орлите“ е да не допуснат втора загуба от съперника, за да не му позволят да вземе психологическо предимство след подновяването на шампионата напролет.


Двубоят ще бъде един от най-посетените. Очакванията са за над 10 000 зрители, като до вчера бяха продадени 7000 билета. Времето също ще е благоприятно за футбол, като температурите ще са около десет градуса.

Двата отбора се познават добре и затова малките детайли и волята за победа ще решат изхода на срещата. И двамата треньори ще заложат на обичайните си подходи. Домакините ще се опитат да наложат контрол над мача още от първата минута, след като натрупаха самочувствие от резултатната победа над Берое. В същото време пък Лудогорец се поздрави с успех на европейската сцена и достигане до 1/16-финалите на Лига Европа.

Според запознати Херо отново ще заложи на по-дефанзивна тактика, каквато приложи срещу Хофенхайм, както и в мача срещу същия съперник в Разград. Треньорът на Лудогорец даде почивка на асовете Сисиньо, Моци, Натанаел, Дяков, Марселиньо и Вандерсон срещу Пирин и се очаква те да излязат със свежи сили в поредния много важен мач на Лудогорец през сезона.

Вероятни състави:

ЦСКА-София: Черниуаскас, Манолев, Барт, Бодуров, Недялков, Десподов, Малинов, Лое, Енрике, Тиаго, Каранга.

Лудогорец: Ренан, Натанаел, Моци, Пластун, Сисиньо, Вандерсон, Дяков, Горалски, Анисе, Мисиджан, Марселиньо.

Ощр от категория Футбол