Намери ни
To Top

Вердаско изхвърли Тийм в Париж

Фернандо Вердаско се класира на 1/4-финалите на Мастърса в Париж, след като победи поставения под №5 в основната схема Доминик Тийм с 6:4, 6:4.

Вердаско откри сметката си без да отпуска точка, но бързо показа, че не е в оптимално състояние и трябваше да спасява цели три брейкбола преди да вземе подаването си за 2:2. Веднага след това обаче грешките на Тийм станаха прекалено много и поставеният под №5 бе наказан – 2:3. Вердаско затвърди и до края бе безгрешен, когато вкарва топката в игра – 6:4.


Проблемите за Доминик продължиха и след подновяването на играта, когато той спаси брейкбол в първия гейм, но в третия предаде подаването си – 1:2. Вердаско затвърди без особени затруднения за 3:1.

Австриецът все пак намери начин да върне интригата, когато при 4:3 проби на нула и изравни резултата. Изглеждаше сякаш по-високо поставеният играч в двубоя ще започне да взима превес, но съперникът му реализира рибрейк от третия си опит. Това даде шанс на Вердаско да сервира за победата и той се възползва 6:4, 6:4.

Ощр от категория Тенис