Намери ни
To Top

Литовците за Лудогорец: Срещаме най-добрите, липсата на Марселиньо и Кафу няма да се усети

Литовският съперник на Лудогорец в Лига Европа- Судува Мариамполе, остана верен на традициите и пристигна за европейския си мач два дни преди мача. Така макар срещата в Разград да е в четвъртък в 21.30 часа, Судува пристигна още във вторник и се настани в четиризвездния хотел „Картуун“ в Разград.

„Пътуването мина много гладко.


Прекачванията бяха кратки, така че ние се настанихме в хотела съобразно плановете, след което отидохме на тренировка. Условията в хотела са добри, няма от какво да се оплакваме. Базата на Лудогорец, където тренирахме е нова и също няма от какво да сме недоволни.

Така че ни остава само да се подготвим добре за мача, заяви помощник-треньорът на Судува- Ейвинас Черняускас пред eurofootball.lt.

„Знаем, че повечето отбори пристигат за гостуванията си ден преди мача, но ние избрахме друга тактика, за да имаме повече време за адаптация. Правим го от първия ни мач в турнира Лига Европа, така че няма да променяме плана.

Със Судува не пристигна заради контузия полузащитникът Гиедриус Матулевичюс, а също така и наказаният заради натрупани три жълти картона дефанзивен халф Андро Швърлюга (Хърватия).

„Отборът ни е в добро настроение. Ние приемаме всеки наш мач в Лига Европа като празник, но и сме боево настроени. Травмата на Матулевичюс е факт и ние трябва да се пренастроим така, че да не си личи отсъствието му. Целта пред отбора е да покаже какво реално може, добави още асистентът на старши треньора Владимир Чебурин.

Самият Чебурин и по време на пътуването е гледал мачове на Лудогорец, който определя като най-класния съперник от всички, които Судува е срещнала.

„Противникът е отбор от високо ниво с няколко много добри играчи във всяка позиция. Ще бъде тежък мач, един от най-трудните за нас през целия ни сезон, казва Чебурин.

Готови сме за мача, но не спираме да работим по всички направления. Анализи са правени, ще бъдат правени и още такива. Ще се постараем да използваме тези два дни до мача максимално.

Оптимизъм за феновете на Судува дават две новини от лагера на Лудогорец. Едната е наказанието на бразилския плеймейкър Марселиньо, който е лишен от права за три мача заради червен картон от срещата с Апоел (Беер Шева) в Шампионската лига, както и продажбата на Джонатан Кафу в посока Бордо (Франция). Също така се отбелязва и смяната на треньорския пост, където Георги Дерменджиев отстъпи място на Димитър Димитров-Херо.

„Аз не мисля, че тези неща ще генерират някакви промени в мача. Както вече казах, Лудогорец има по няколко добри играчи на всяка позиция. Напусналият нападател и наказаният ще бъдат заменени от други със сходни качества, така че не мисля да усетят кой знае каква загуба, казва още Чебурин.

Ощр от категория Футбол