Намери ни
To Top

Левски, Сити, ПСЖ и Зенит ще пълнят касата на Лудогорец

Лудогорец ще се окаже още по-богат. Допълнителни пари от УЕФА ще пристигнат в българския шампион. Сумата този път няма нищо общо със заработените от тима от Разград суми заради участието му в евротурнирите.

На днешната пресконференция в Женева на Европейската клубна асоциация стана ясно, че парите, които УЕФА получава от глоби на клубове, непокрили правилата за финансовия феърплей, ще се разпределят от отборите, участващи в Шампионската лига и Лига Европа.


„Има споразумение между УЕФА и Европейската клубна асоциация, че тези пари ще бъдат дадени на клубовете“, заяви президентът на ЕКА Карл-Хайнц Румениге.

Както е известно, през това лято УЕФА наказа „Левски“, Манчестър Сити, ПСЖ, Зенит, Анжи, Бурсаспор, Галатасарай и Трабзонспор, които не покриха критериите за финансовия феърплей. „Левски“ има споразумение с европейската футболна централа, че глобата от 200 000 евро ще бъде удържана на „сините“ от бъдещи участие в евротурнирите.

Първият транш, който УЕФА трябва да получи най-сериозно глобените клубове – ПСЖ, Манчестър Сити и Зенит, е в размер на 20 милиона паунда. Той ще бъде разпределен между участниците в същинската фаза на Шампионската лига и Лига Европа през миналия сезон. Лудогорец тогава стигна до 1/8-финалите на втория по сила евротурнир.

Подобна сума ще бъде разпределена и между отборите, които сега участват в същинската фаза на Шампионската лига и Лига Европа, а Лудогорец се класира за групите на най-престижния клубен турнир на континента. Така излиза, че големите европейски грандове, които не покриват правилата за финансовия феърплей, носят пари на клуба от Разград.

Източник: Блиц

Ощр от категория Футбол