Намери ни
To Top

Испания без една от НБА звездите си на ЕвроБаскет

Селекционерът на Испания Серджо Скариоло няма да може да разчита на една от НБА звездите си за ЕвроБаскет 2017. “Фуриите” официално обявиха, че Никола Миротич напуска лагера на селекцията, а причината е, че все още няма отбор за следващия сезон и иска да се концентрира върху осигуряването на професионалното си бъдеще. Натурализираният черногорец прекара последните три години в състава на Чикаго, но все още не се е разбрал за нов договор с Булс.

“Никола Миротич се намира в неясна ситуация, що се отнася до професионалното му бъдеще.


Поради това той реши да предостави мястото си в отбора на друг играч от самото начало, а не да се откаже на по-късен етап. Играчът изрази разочарованието си, че няма да може да помогне на Испания тази година, но е предпочел този ход, отколкото да подходи егоистично и да наруши атмосферата, отказвайки се в по-напреднала фаза на подготовката”, гласи официалното съобщение на местната федерация.

“Испанската федерация разбира и уважава намеренията, довели до това трудно за Никола решение. Вратата за него винаги е отворена, още повече с оглед на отдадеността, която е демонстрирал към отбора в предходни години”, продължава още официалната позиция на испанците.

26-годишният Миротич има европейска титла с Испания от ЕвроБаскет 2015, както и бронз от олимпийските игри в Рио миналото лято.

Ощр от категория Баскетбол