Намери ни
To Top

Кими Райконен ще стартира първи в Монте Карло

Пилотът на Ферари Кими Райконен даде най-добро време и ще почне първи, след като спечели квалификацията преди Гран При на Монако във Формула 1. Финландецът направи невероятна сесия, за да изпревари само с 0,043 своя съотборник във Ферари и лидер в шампионата Себастиан Фетел. Трети остана Валтери Ботас с Мерцедес, който бе на 0,045 от първото място. Така за първи път Райконен ще стартира от първото място на решетката от почти 9 години.


Предишният път бе на „Маникур” във Франция през 2008.

Големият губещ бе претендентът за титлата Люис Хамилтън, който ще започне едва 14-и. Британецът имаше проблеми с болида, който бе изключително труден за каране, като в края на втората сесия не успя да направи бърза обиколка заради катастрофа на Стофел Вандорн.

Макс Верстапен и Дани Рикардо с Ред Бул останаха 4-и и 5-и, но също са доста близо до челото. След тях останаха Карлос Сайнц с Торо Росо, Серхио Перес с Форс Индия и Ромен Грожан с Хаас.

Огромно разочарование претърпяха пилотите на Макларън, които влязоха в Топ 10, но няма да стартират от тези позиции. Дженсън Бътън ще тръгне последен заради наказание от 15 позиции, а Стофел Вандорн ще стартира 13-и заради санкция от 3 места.

При това положение напред минават Фелипе Маса, Кевин Магнусен, Нико Хюлкенберг и Дани Квят.

Ощр от категория Спорт