Намери ни
To Top

Два български отбора се класираха за полуфиналите на Европейския шампионат по стрийт футбол за бездомни

Започна Европейския шампионат по стрийт футбол за бездомни. Събитието се провежда на специално направен терен в  Княжеската градина и е с участието на отбори от Унгария, Гърция, Италия , Финландия, Литва, Северна Ирландия, Румъния и Австрия. България е представена от четири отбора. Три  съставени от „Отбора на надеждата” и един от бежанци, които са тренирани и селектирани от наставника Иван Иванов.


  Футболният деятел Валентин Михов изгледа част от мачовете на изградената трибуна, а България класира два отбора по пътя към титлата, които утре (неделя) ще излязат в полуфинални срещи. В група „А” България 2 завърши на второто място с актив от 6 точки след две победи (над Северна Ирландия с 6:3 и България 1 с 7:8)и заслужено ще спори за златните медали срещу може би най-убедителния тим на турнира Румъния. Северните ни съседи прегазиха всички свои съперници в групата и с 9 точки отиват в следващата фаза. Истинско дерби се изигра за заветното второ място между България 1 и България 2 , като едва в последните секунди на мача се определи победителя за крайното 7:8 . Последният отбор в групата Северна Ирландия завърши без точки и на 4-то място.

В група”В” Литва спечели първата позиция след три победи, като литовците показаха една много атрактивна и комбинативна игра с техника и бързо отиграване на всяка топка. Отборът на България- бежанци ,които бяха създадени преди няколко месеца и водиха дълъг подготвителен лагер преди турнира завършиха на 2-то място с 6 точки (победи над Австрия с 10:4 и България 3 с 12:6), като в последната си среща от групата играха с България 3. Мачът завърши с успех за тях за въпреки, че в средата на първото полувреме зрителите станаха свидетели на равенство 4:4.

Така в утрешните полуфинали излизат Румъния и България (бежанци), както и Литва- България 2. Победителите ще играят на финал, а загубилите за 3-4 място.

При жените след изиграване на днешните мачове се открои играта на Финландия, които постигнаха убедителни три победи. Скандинавките ще спорят за златните медали с Гърция, а за бронзовите отличия излизат Унгария и Италия.

Най-добрия футболист на турнира  ще получи чисто нов телефонен апарат осигурен от „Теленор”. Утре след изиграването на всички мачове ще стане известно и името на  нашия съдия , който ще свири на Световното за бездомни през август в Норвегия. Той ще  бъде определен от Пол Нахтгаал  – лицензиран ФИФА съдийски инструктор.

Холандецът в  продължение на два дни проведе семинар на 16-те арбитри и сега наблюдава всички срещи.

Началото на полуфиналите започва в неделния ден 9:00 часа, а финала се очаква да бъде към 13:30 часа. Входът за зрители е свободен, като организаторите от „Спортс Мениджмънт България” са осигурили трибуна за седящи 500 човека.

Ощр от категория Спорт