Намери ни
To Top

Крал Фелипе се настани на върха

6734 дни и 701 мача след дебюта си в първенството на Испания, Фелипе Рейес се превърна в най-добрият борец в историята на Лига АСВ. Преди поредното издание на Ел Класико крилото се нуждаеше от три борби, за да задмине Грейнджър Хол и да се изкачи на върха на вечната ранглиста и в крайна сметка овладя точно три отскочили от ринговете топки, а “белите” надиграха вечния си съперник Барселона със 76:75.

Дългогодишният испански национал вече има 4293 борби на сметката си, определяйки събитието като “изключително щастлив ден за мен”. В професионалната си кариера Рейес е играл единствено за Реал и за друг столичен отбор, от който всъщност стартира кариерата му – Естудиантес.


“Ценя това постижение високо, защото не е никак лесно да си най-добър в такава статистическа категория. Най-малкото заради многото велики борци, които са играли през годините в АСВ”, добави още новият рекордьор, който е и капитан на Реал.

Най-доброто му постижение са 17 борби в един мач, а това се е случвало три пъти. През настоящия сезон пък е овладявал най-много 11 отскочили топки – срещу Реал Бетис.

Топ 5 на борците в историята на АСВ се допълва от Грейнджър Хол (4292), Карлос Хименес (3526), Клoд Райли (3033) и Хуан Антонио Оренга (2933).

Ощр от категория Баскетбол