Намери ни
To Top

Джокович се измъкна срещу Дел Потро след нов спектакъл

Новак Джокович постигна много трудна победа над Хуан Мартин Дел Потро с 4:6, 6:4, 6:4 и се класира за четвъртфиналите на турнира в Акапулко. Двамата отново сътвориха спектакъл, изпълнен с драматични моменти и качествени разигравания. За място на полуфиналите сърбинът ще се изправи срещу Ник Кирьос, като двамата за първи път ще играят един срещу друг.

Миналото лято Дел Потро отстрани Джокович в първия кръг на Олимпиадата в Рио де Жанейро след страхотен двубой.


Тогава аржентинецът бе 141-и в света след дългите си отсъствия поради контузии.
Днешната среща също бе много оспорван. Двамата си размениха ранни пробиви, но Дел Потро нанесе първия удар при 4:4 и след това затвори първия сет. Втората част Новак запази концентрация и успя да обърне нещата. Той поведе с 5:2 и водеше с 40:0, когато два мощни форхенда на съперника и две грешки от ракетата на сърбина доведоха до възможност за пробив. Джокович се справи, но натискът на Дел Потро продължи и той успя да върне пробива. Бившият номер 1 обаче се реваншира в следващия гейм, когато с нов пробив изравни сетовете.

Нивото се вдигна още повече в третата част. Аржентинецът проби за 4:3, но веднага изпусна аванса си. Новак успя още веднъж да спечели при сервис на съперника и това означаваше 6:4 в третия сет и край на мача.

„Всеки мач, който съм играл срещу Делпо в последните две години, е бил изключително оспорван, много вълнуващ и страхотен за зрителите“, заяви Джокович. – Много съм щастлив и горд от тази победа. Бях близо до загубата, когато изоставах в третия сет. Опитах се да вкарам колкото може повече ретури. Не мога да повярвам, че трибуните бяха пълни в 1 сутринта и искам да благодаря на хората, които ни гледаха.“

Шампионът от миналата година в Акапулко Доминик Тийм спечели със 7:5, 6:3 срещу Адриан Манарино от Франция. Австриецът е в отлична серия, след като миналата седмица триумфира в Рио. Следващият му съперник е американецът Сам Куери, който отстрани Давид Гофен.

Ощр от категория Тенис