Намери ни
To Top

Хартс преотстъпва роден талант в трета шотландска дивизия

Ръководството на елитния шотландски Хартс ще прати отново под наем българския талант Николай Тодоров. Младият нападател, който изкара есенния дял в редиците на четвъртодивизионния Каудънбийт, сега ще се качи с едно ниво по-нагоре – в Първа лига, третото ниво на футбола в Шотландия след Премиършип и Чемпиъншип. И ако на “Сентръл Парк” Тодоров бе използван предимно като полузащитник заради множеството контузени играчи, на “Тони Макарони Арена” 20-годишният българин ще играе на типичната си позиция на върха на атаката.

“Николай ще ни даде нови опции в атака.


Той е висок, здрав физически, силен на втория етаж, борави еднакво добре и с двата крака и знае как се бележи. Искам да благодаря на ръководството на Хартс, че позволи на Тодоров да дойде при нас, въпреки че оферти към него имаше дори и от Чемпиъншип”, не скри задоволството си мениджърът Дейвид Хопкин, който се е устремил към завръщане в Чемпиъншип това лято.

На “Тони Макарони Арена” Тодоров ще носи фланелката с номер 22 и ще има възможност да дебютира още този уикенд при домакинството на Брекин Сити. Препомняме, че преди време цветовете на Ливингстън за кратко защитаваше друг роден футболист – Спас Георгиев. Крилото, което бе пратено на Острова благодарение на контактите на Светослав Тодоров, не успя да се наложи в редиците на Марк Бърчил и след само осем мача за тима се прибра обратно в България.

Ощр от категория Трансфери