Намери ни
To Top

Фрейзър-Прайс смени треньора

Носителката на два златни олимпийски медала на 100 метра Шели-Ан Фрейзър-Прайс вече има нов треньор. Ямайката, която е една от най-успешните атлетки в историята на страната си, вече ще се подготвя под ръководството на Рейналдо Уолкът. Той е работил дълги години заедно със Стивън Франсис, който беше предишният наставник на Фрейзър-Прайс.

За раздяла между Фрейзър-Прайс и Франсис се заговори още на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през лятото, когато на въпрос за техните отношения тя сподели: „Мисля, че това е въпрос, който трябва да зададете на Стивън Франсис“.


Фрейзър-Прайс спечели олимпийските титли на 100 метра в Пекин през 2008 г. и в Лондон през 2012 г., а в Рио това лято се нареди трета. Тя има също и четири световни титли – три на 100 м и една на 200 м.

„Това, което мога да кажа е, че след олимпиадите често има разочарование и разочаровани хора и трябва да се направи оценка защо те се представят под очакванията им. Треньорите на разочарованите хора, такива като мен, трябва да поемем вината и аз поемам изцяло вината за представянето на Шели-Ан, което не беше според очакванията й“, заяви Франсис след Игрите в Бразилия.

Ощр от категория Спорт