Намери ни
To Top

Ню Йорк Рейнджърс излезе начело в своята дивизия след разгром

Ню Йорк Рейнджърс постигна втора поредна разгромна победа и оглави класирането в дивизия Метрополитън на НХЛ. Рейнджърс надигра категорично Сейнт Луис с 5:0, два дни след разгрома над Тампа Бей с 6:1 и има 7 победи в първите 10 мача за сезона.

Вратарят на нюйоркчани Хенрик Лундквист спаси рекордните си за сезона 35 удара и записа 60-и мач без допуснат гол в кариерата си.

Джими Весей се отличи с гол и две асистенции, а по едно попадение за успеха над Сейнт Луис вкараха Дан Джирарди, Рик Неш, Матс Дзукарело и Кевин Хейс.


Торонто победи Едмънтън с 3:2 след продължение. Назем Кадри вкара два гола за „кленовите листа“, като вторият бе ключов в продължението на мача, а вратарят на Торонто Фредерик Андерсен спаси 44 удара.

Бостън надигра Флорида с 2:1 и записа втора поредна победа. Брад Марчанд и Доминик Мур се разписаха за успеха, а вратарят на Бостън Туука Раск отрази 33 удара.

Тампа Бей се реваншира за тежкото поражение с 1:6 от Ню Йорк Рейнджърс, като победи със същия резултат другия отбор от Ню Йорк – Айлендърс. Никита Кучеров се отличи с два гола и две асистенции за тима на Тампа Бей, който прекъсна серия от три поредни загуби.

Разгромна победа постигна и Чикаго след 5:1 над Калгари. Патрик Кейн записа гол и две асистенции за третата поредна победа на Блекхоукс.

Трети пореден успех постигна и Вашингтон след 3:2 като гост срещу Уинипег. Джей Бийгъл се разписа 30 секунди преди края на мача, а преди това Маркус Йохансон се отчете с гол и асистенция, а Карл Алцнер също се разписа за победата на столичани.

Анахайм разгроми Лос Анджелис с 4:0 в друга среща от тази нощ. Рикард Ракел завърши с гол и две асистенции в първия си мач за сезона, а вратарят Джон Гибсън спаси 30 удара за седмия си „шутаут“ в кариерата.

Брад Ричардсън се разписа в своя юбилеен мач номер 600 в НХЛ за победата на Аризона над Сан Хосе с 3:2. И трите гола за Аризона паднаха във втората третина, като освен Ричардсън се разписаха още Лоусън Крус и Джейми Макджин.

Ощр от категория Спорт