Намери ни
To Top

Къри се завърна с 40 точки за победа над Портланд

Звездата на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри се завърна на корта с 40 точки за изключително трудния успех на своя тим над Портланд Трейлблейзърс със 132:125 след продължение.

След тази победа шампионите поведоха с 3-1 победи в полуфиналната серия на Западната конференция и ще могат да затворят серията след два дни пред своята публика в Оукланд. Къри пропусна първите три двубоя срещу Портланд, заради контузия, но тази нощ се завърна на корта и бе с основен принос за успеха на Воините. Мачът започна отлично за домакините от Портланд, които рано дръпнаха с 16 точки, а на почивката преднината им бе 10.


Уориърс отговориха с много силна трета част, а в крайна сметка двубоят влезе в продължение. В него Къри избухна с рекордните в историята на НБА 17 точки, а Голдън Стейт спечели със 132:125.

„Обичам тази игра, обичам да играя и обичам надпреварата. Много ми липсваше да бъда със съотборниците си на корта. Да помогна на тима да спечели победа по този начин е страхотно чувство“, сподели плеймейкърът след мача.

Ощр от категория Баскетбол