sportove.net

Две години без легендарния Трифон Иванов

На този ден преди две години почина легендарният българския защитник Трифон Иванов. Железният бранител ни напусна на 50 годишна възраст. В последните години сърцатият бранител заемаше поста председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново, където спечели хората в родния си град и региона с всеотдайната си работа за развитието на футбола.

Спиращо дъха начало на шоуто на Христо Стоичков
Трифон Иванов ще остане в историята на българския футбол като един от най-добрите футболисти на своя пост – Футболист №1 на България за 1996 г.


, 3-кратен шампион на България с екипа на ЦСКА, а през 1996 г. става шампион на Австрия с Рапид (Виена).

На клубно ниво Трифон играе за Етър (Велико Търново), ЦСКА, испанския Бетис, швейцарския Ксамакс, австрийските Рапид (Виена), Аустрия (Виена) и Флоридсдорфер. Прекратява състезателната си кариера на 36 години през 2001 година.
Спиращо дъха начало на шоуто на Христо Стоичков

Туньо беше любимец на феновете и страшилище за всички съперници. Не обичаше да се самоизтъква, но когато трябваше, думата му се чуваше. Винаги ще го помним като голям футболист и земен човек.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.