Намери ни
To Top

Реал Мадрид обезсмисли реванша

Световният клубен шампион Реал Мадрид си извоюва стабилна преднина в първия 1/8-финал за Купата на краля, след като спечели с 3:0 като гост на втородивизионния Нумансия. Голове от дузпи на Гарет Бейл (35) и Иско (89) и късно попадение на Борха Майорал (90) осигуриха комфортния аванс на Реал. Нумансия игра с човек по-малко повече от 30 минути, но въпреки това се държа на ниво и дори беше близо до изравняване на резултата, като в 76-ата гредата застана на пътя им. Реваншът е след седмица в Мадрид.


Нумансия – Реал Мадрид+17
Борха Майорал поведе „бялата“ атака, подпомаган от Лукас Васкес, Марко Асенсио и Гарет Бейл. Зинедин Зидан заложи на куп резерви.

fuboTV soccer
@fuboTVsoccer
#Numancia showing guts!#NumanciaRealMadrid #CopadelRey

10:14 PM – Jan 4, 2018
Replies 1 1 Retweet 5 5 likes
Twitter Ads info and privacy

Срещата започна двуостро. Домакините действаха със самочувствие и също атакуваха опасно. В шестата минута Гарет Бейл шутира в стената при изгодна възможност. Нумансия създаде първия реален голов шанс. В 13-ата Ихинио стреля остро по диагонала и топката облиза гредата, излизайки в аут. В 19-ата мерникът изневери на Лукас Васкес. В 29-ата Борха Майорал изпусна от непосредствена близост, тъй като не очакваше топката да достигне до него на далечната греда.

Нумансия – Реал Мадрид 0:3+17Минута по-късно домакините претендираха за дузпа. Повторенията показаха, че Тео Ернандес определено подръпва за фланелката Дани Нието. Съдията обаче реши, че няма дузпа. Пет минути по-късно реферът назначи дузпа за „лос меренгес“. Лукас Васкес се втурна в наказателното поле, а Карлос Гутиерес много наивно се хвърли в краката му и го фаулира. Бейл реализира от бялата точка, без да трепне. В 38-ата Асенсио завъртя коварно топката, но не намери очаертанията на вратата и кълбото се оплете от външната страна на марежата.

В 47-ата минута Начо Фернандес получи шанс за удар с крак в наказателното поле, ала не уцели топката. В 51-ата Ихинио поиска дузпа, но повторенията по-скоро показаха, че няма основания за това. В 53-ата Лукас и Даниел Карвахал си попречиха и в крайна сметка по-офанзивният футболист прати топката в аут. В 60-ата реферът показа заслужен втори жълт картон на Диаманка след грубо влизане в краката на Начо.

Нумансия – Реал Мадрид 0:3+17
В 76-ата Иниго Перес беше на сантиметри от изравнителен гол. Той овладя топката, възползва се от разсеяната игра на гостите и прехвърли вратаря Кико Касийя с удар от над 45 метра. Топката мина над главата на вратаря, тресна напречната греда и тупна някъде около голлинията. В 84-ата резервата днес Иско прати кълбото над гредата с удар от осем метра. В 88-ата Лукас Васкес изработи нова дузпа за гостите от „Сантиаго Бернабеу“. При скоростна контра той залъга бранител и използва момента, за да падне в наказателното поле. Иско се разписа безапелационно от дузпата. В 91-ата и Борха Майорал вкара – нападателят беше точен с глава за 0:3.

Нумансия – Реал Мадрид 0:3+17
Реваншът е идната сряда в испанската столица.

Реал Мадрид: Касийя; Карвахал, Вайехо, Начо, Тео; Йоренте, Себайос (74 – Иско); Лукас, Асенсио (85 – Ашраф), Бейл (61 – Ковачич), Майорал

Ощр от категория Футбол