Намери ни
To Top

Реал Мадрид превзе „Фернандо Торес“ с две дузпи

Реал Мадрид стартира с победа като гост на третовидивизионния Фуенлабрада участието си в турнира за Купата на краля. Кралският клуб се наложи с 2:0 в първи 1/16-финал от надпреварата, а двата гола паднаха от дузпи, реализирани от Марко Асенсио и Лукас Васкес. Първият наказателен удар беше отсъден за нарушение, което започна извън наказателното поле, а втората дузпа остави домакините с човек по-малко, след като резервата Пако Кандела получи червен картон. В самия край на срещата Хесус Вайехо от Реал също беше изгонен.


Двубоят се игра на стадион „Фернандо Торес“ в мадридското предградие. Легендата на Атлетико Мадрид е роден във Фуенлабрада и е най-известният местен жител.

Follow
C. F. Fuenlabrada ✔@CFuenlabradaSAD
La arenga antes de salir al terreno de juego ¡VAMOS FUENLA! #FUERMA
10:27 PM – Oct 26, 2017
1 1 Reply 35 35 Retweets 53 53 likes
Twitter Ads info and privacy
В Реал са амбицирани през този сезон да триумфират в турнира, който спечелиха само два пъти в последните 24 години. За сравнение, в този период, мадридският гранд стана 8 пъти шампион на Испания и 6 пъти вдигна купата в Шампионската лига.

Очаквано, Зинедин Зидан даде почивка на почти всичките си звезди. Атаката на кралския клуб водеха Марко Асенсио и Борха Майорал. Лукас Васкес, Дани Себайос, Маркос Йоренте и Тео Ернандес бяха в средата на терена, а на вратата застана Кико Касийя. Двойка централни бранители бяха Хесус Вайехо и Начо Фернандес.
View image on Twitter
View image on Twitter
Follow
Real Madrid C.F. ✔@realmadrid
#RMCopa
¡Once inicial del #RealMadrid frente al @CFuenlabradaSAD!#RMMovistar
9:23 PM – Oct 26, 2017
110 110 Replies 1,566 1,566 Retweets 4,122 4,122 likes
Twitter Ads info and privacy
Най-известното име в състава на Фуенлабрада бе това на 38-годишния бивш защитник на Хетафе Ката Диас. Отборът на старши треньора Антонио Калдерон се подвизава в третото ниво на испанския футбол и заема второ място в група 1 на Сегунда Б със 7 победи от 10 мача и само една загуба. По пътя си към 1/16-финалите за Купата на краля Фуенлабрада отстрани последователно нискоразредните Мерида и Калахора.

Въпреки именития съперник, по трибуните на стадиона за 2500 зрители имаше празни места. Началото бе спокойно и без опасности пред вратите. Реал доминираше в притежанието на топката, но често бъркаше при изграждането на атаките си. Домакините пък компенсираха разликата в класите с много желание и успяваха удържат футболистите на Реал.
Играч на Фуенлабрада отправи първия точен изстрел и това бе Мигел Атиенса, но Кико Касийя внимаваше. Гостите определено действаха на доста бавни обороти и до средата на полувремето не сътвориха нищо интересно в офанзивен план.

В 25-ата минута далечен удар на Себайос беше блокиран, но като цяло „белите“ продължиха да са много инертни и не съумяваха да излязат на стрелкова позиция. Чак с наближаването на поочивката футболистите на Зидан се активизираха и в 44-ата минута Йоренте стреля силно, но вратарят Жорди Кодина докосна топката и тя се отби от напречната греда.
Стартът на втората част също не предложи очаквания масиран натиск на Реал и до Асенсио и Борха Майорал все така не стигаха добри пасове. Логично, с напредването на времето у домакините се натрупа сериозна умора и това си пролича. В 61-ата минута Ашраф проби на скорост и беше задържан от Фран Гарсия около границата на наказателното поле. Реферът Иглесиас Вийянуева веднага посочи бялата точка, а Марко Асенсио реализира дузпата, но тв повторенията показаха, че нарушението е било извън наказателното поле.

Follow
CRUYFFISMO @1899barsa
El Real de Madrid robando, sea Bayern o Fuenlabrada, ellos no son ‘rasistas’
12:06 AM – Oct 27, 2017
3 3 Replies 33 33 Retweets 47 47 likes
Twitter Ads info and privacy
След гола за символичните гости стана много по-лесно. В 80-ата минута Тео Ернандес отново се оказа в центъра на събитията. При един корнер той беше задържан от резервата Кандела, който вече имаше жълт картон, и последствията бяха ясни – дузпа и изгонване на футболиста на Фуенлабрада. зад топката застана Лукас Васкес, който стреля слабо, но точно до гредата и направи резултата 2:0.

В края Хесус Вайехо влезе грубо в краката на играч на домакините и също видя червения цвят.

Реваншът на „Сантиаго Бернабеу“ е в края на ноември.

ФУЕНЛАБРАДА – РЕАЛ МАДРИД 0:2 (0:0)
0:1 М. Асенсио (63)
0:2 Л. Васкес (80)

ФУЕНЛАБРАДА (4-4-2): Кодина; Ирибас, К. Диас, Лосано; Гарсия, Куеро (53 – Анор), Мийя, Атиенса, Фернандес (47 – Портийя); Вилялба, Фрайле (71 – Кандела)
РЕАЛ МАДРИД (4-4-2): Касийя; Ашраф (81 – Абало), Начо, Вайехо, Техеро; Васкес, Себайос, Йоренте, Т. Ернандес; М. Асенсио, Б. Майорал

Ощр от категория Футбол