Намери ни
To Top

ЦСКА продължи победната си серия след инфарктен успех във Варна

ЦСКА София взе изключително драматична победа с 1:0 при визитата си на Черно море в дербито от 9-ия кръг на Първа професионална лига. Пред пълните трибуни на стадион „Тича“ във Варна двата тима изиграха изключително здрав и оспорван двубой, който бе решен в добавеното време. В герой за червените се превърна Фернандо Каранга, който вкара единственото попадение в срещата.

Като цяло гостите от София заслужено стигнаха до победата, тъй като създадоха доста положения пред противниковата вратата.


Червените също така могат да имат и сериозни претенции към съдийската бригада на срещата, която отмени абсолютно редовен гол на Станислав Манолев в 40-ата минута. В крайна сметка гостите стигнаха до успеха с късно попадение на Каранга, който за пореден път затвърди статута си на основна фигура в състава на Стамен Белчев. Бразилският нападател се разписа в 96-ата минута, като по този начин гарантира седмата поредна победа на своя тим. Голът бе и девети за Каранга в първенството.

От своя страна моряците показаха типичните за тях борбеност и характер, особено след като в края на мача останаха с човек по-малко, заради червения картон на Цветелин Чунчуков. За съжаление на Георги Иванов и компания те не успяха да удържат равенството, инкасирайки трета поредна загуба.

След днешния успех ЦСКА София продължава да заема лидерската позиция в класирането с актив от 22 точки, докато Черно море е шести с 14.

Ощр от категория Футбол