Намери ни
To Top

Зрелищен успех за Йоско Стойчев в „Арена Армеец“

Йоско Стойчев, който тренира в Хамбург, спечели зрелищно със съдийско решение срещу естонеца Станислав Сергеев и направи сериозна крачка в професионалната си кариера пред българската публика в „Арена Армеец“.

Стойчев, който е в „лека-тежка“ категория и тежи 78 кг, разнищи и за малко не нокаутира Сергеев, като с това записа осмата си победа от осем мача при професионалистите.

„Благодаря много за това, че имам възможността да се бия тук в „Арена Армеец“. Моят мениджър искаше просто да победя и наистина беше супер.


Опитах да нокаутирам, но не се получи, но това е една крачка напред. Адреналинът беше много голям. Сбъдната мечта ще е да подпиша със „Зауерланд“, коментира Стойчев след победата.

Йоско Стойчев (България) – Станислав Сергеев (Естония)+18

В действителност съсобственикът на „Зауерланд“ Нисе бе обещал агенцията да предложи дългосрочен договор на Стойчев, ако „се представи добре“ в галавечерта в София.

Стойчев проведе много мъдро и внимателно първия рунд, като вторият бе далеч по-агресивен и съответно успешен за него. Българинът направи чудесни комбинации и вдигна темпото, при което разклати естонеца на няколко пъти с крошетата си. За съжаление Сергеев на три пъти нанесе тежки удари в главата на Стойчев в самия край на втория рунд, а в следващия естонецът често притискаше към въжетата и в ъглите съперника си. Мачът се накъса съвсем заради тези прийоми на Сергеев, но той си почиваше в клинчовете и така пазеше силите си за остатъка от двубоя.

Йоско Стойчев (България) – Станислав Сергеев (Естония)+18

За съжаление, третият рунд по-скоро отиде на сметката на Сергеев заради серията му от добри попадения, но след следващия гонг Стойчев го разтресе сериозно с няколко крошета и леви прави. Определено българинът си бе взел поука от предната част и доминираше на ринга изцяло, като естонецът единствено търсеше клинчове.

Стойчев бе много близо до нокаут в края на шестия рунд, когато засипа опонента си с крошета и ъперкъти, но стигна само до нокдаун. Все пак, попаденията му в края бяха напълно достатъчни, за да запише осмата си победа при професионалистите.

Ощр от категория Бойни Спортове