Намери ни
To Top

Маурицио Сари: Ще се опитаме да спечелим с 2:0, но не мисля, че от Реал Мадрид ще бъдат съгласни

Треньорът на „Наполи“ Маурицио Сари не беше доволен от представянето на отбора при загубата с 1:3 от „Реал“ Мадрид на „Сантиаго Бернабеу“ в първа среща от осминафиналите на Шампионската лига по футбол.

„Голямата разлика в сравнение с обичайната ни игра дойде от това, че губехме твърде често топката, когато се опитвахме да изграждаме атаките си. Това направи нещата по-трудни, дори за защитата. Срещнахме най-добрия отбор в света, но е жалко, че допуснахме толкова грешки с топката, каквито обикновено не правим“, коментира след двубоя Сари.


„За нашите млади играчи беше предизвикателство да излязат на такъв стадион срещу такъв отбор, но така се расте. Мисля, че „Реал“ Мадрид изигра най-силния си мач от три месеца, докато ние не показахме най-доброто. Мисля, че можем да се успешно конкурираме с тях, ако играем най-добрия си футбол. Може би те биха спечелили шест-седем от десет мача, но вярвам, че можем да им се противопоставим. Като цяло играхме толкова зле, но със сигурност трябваше да контролираме по-добре топката. Знаем, че можем да го правим“, допълни италианският спец.

Сари смята, че задачата пред „Наполи“ преди реванша е трудна, но не и невъзможна. „Ще се опитаме да спечелим с 2:0, но не мисля, че от „Реал“ Мадрид ще бъдат съгласни. Няма какво да призовавам нашите фенове за втория мач. Убеден съм, че „Сан Паоло“ ще бъде ад, още повече, ако успеем да вкараме ранен гол. Шансовете ни не са големи, но ще се опитаме да дадем всичко от себе си и ще видим какво ще се получи. Не сме се предали. Ще бъде трудно, защото „Реал“ Мадрид обичайно вкарва голове във всичките си мачове, но ние сме убедени, че можем да играем по-добре и това ни дава надежда за реванша“, каза Сари.

Ощр от категория Шампионска лига