Намери ни
To Top

От Лондон до Белград и София! Тези думи предизвикват скандал…

Изключително непремерено изказване дойде веднага след драматичните събития на мача между Сърбия и Албания. Звезда на „А“ група изрече думи, които ще засегнат всеки един сърбин, който ги чуе.

Дори родните фенове няма как да останат безпристрастни, след като Сърбия бива нападана жестоко от асът на Литекс Армандо Ваюши. Ето най-пикантната част от разказа на крилото за срещата пред БЛИЦ.


„Целият стадион беше пълен със сръбски фенове. Изобщо не трябва да се твърди, че наш фен е управлявал безпилотното самолетче, което развя албанското знаме. Сега трябва да ни присъдят три точки. Вземаме служебна победа и продължаваме битката за класиране на Европейското. Но сигурно на ответния мач в Албания сърбите ще се страхуват и няма да дойдат. Ако все пак има такъв двубой, те също трябва да бъдат без фенове. Целият стадион ще е пълен с албанци. Но в Сърбия искаме да знаят, че за разлика от тях, ние ще искаме да играем футбол“, коментира Ваюши.

Естествено е, че знамето е пуснато от хора, които симпатизират на албанската национална идея. Повече от вероятно, а и справедливо е мачът да се доиграе без публика. Най-нормалното е срещата в Албания също да бъде пред празни трибуни, за да се предотвратят нови драми. А сръбските играчи най-малко могат да бъдат винени, че не са опитали да играят футбол.

Ваюши прекрачва границата. Със сигурност всеки сръбски футболист ще почувства лична обида от думите му, а феновете в западната ни съседка ще приемат фразите на Армандо за изключително неуместни.

Армандо Ваюши е прав, че срещата бе опорочена, но прекалено пристрастните мнения в момента насаждат още по-голяма омраза между двете държави. Не е нужно спортът да се превръща в арена на ниски страсти. Ваюши не помага за намаляване на напрежението. Напротив, подиграва се с играчи на клубни отбори като Челси, Ливърпул, Ман Сити (почти целия елит на Висшата лига) и по-важното цяла една държава – Сърбия.

Ощр от категория Футбол