Намери ни
To Top

Лудогорец изтегли най-силния, но пак е фаворит

Лудогорец изтегли най-късата клечка в плейофния кръг на Шампионската лига шампиона на Чехия Виктория Пилзен. Първата среща по пътя към мечтаните групи и 12-те милиона евро е на 17 август от 21,45 часа на „Васил Левски”, а реваншът е на 23 август. Виктория бе отборът с най-висок коефициент от всички пет в урната на поставените, където се намираха още АПОЕЛ, Ред Бул, Легия и Селтик. В третия кръг Пилзен се промъкнаха изключително драматично покрай азерите от Карабах след 0:0 в първата среща в Пилзен и на реванша с изравнителен гол в 85-ата минута.


Въпреки че Лудогорец е отборът с по-ниския коефициент, играта на Марселиньо и компания ги прави фаворити дори в мача с най-силния възможен опонент от поставените. Срещу тима от Пилзен най-сериозният проблем изглежда задаващата се твърда и дори груба игра на съперника.

Авторът на решителния гол срещу Карабах Краменчик обаче явно не си дава достатъчно сметка с какво ще се сблъска отборът му. В заблуда обаче бяха изпаднали и играчите на Звезда след 2:2 в Разград, но бруталното превъзходство на Лудогорец лъсна на „Мала Маракана“.

„Искаме да спечелим на всяка цена и ще направим всичко възможно, за да успеем. Очакваме да бъде голяма битка за влизане в Шампионската лига. Не мисля, че е предимство това, че реваншът е в Пилзен. Ние искаме да печелим всяка среща, без значение като домакин или като гост. Естествено искаме да зарадваме и феновете ни, каза Кръменчик. Неприятен вкус в устата жребият е оставил в явно най-запознатия със ситуацията – генералният мениджър Адолф Садек: „Не ми се ходи в България, но предполагам, че точно там ще трябва да отида“.

Ощр от категория Шампионска лига