Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2016/05/Levski.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Левски победи Пирин – Sportove
Намери ни
To Top

Левски победи Пирин

Отборът на Левски победи Пирин (Благоевград) с 1:0 в мач от 34-ия кръг на футболното първенство. Двубоят се изигра на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград.
Централният защитник Александър Александров с глава в добавеното време на първото полувреме вкара гола за Левски. В добавеното време на мача Александров получи червен картон.



С успеха Левски си гарантира второто място в крайното класиране. „Сините“ изпратиха своя треньор Стойчо Стоев с победа. Специалистът води отбора за последен път.
Двата тима изиграха равностоен мач с много спорни моменти пред двете врати, като и от двата лагера могат да имат претенции към съдийството на Вихрен Манев.
В 25-ата минута опасен удар на Франсис Нар от Левски бе избит в ъглов удар.
В 37-ата минута Маркиньос от Пирин бе изведен сам срещу вратаря на Левски Боян Йоргачевич, като стражът на „сините“ успя да изпревари футболиста на Пирин и да изчисти топката.
В 41-ата минута Божидар Краев бе изведен от Мигел Бедоя в наказателното поле на Пирин, но ударът му не попадна във вратата на Пирин.
В четвъртата минута на добавеното време на първата част бе отсъден пряк свободен удар за Левски, за спорно нарушение срещу Венцислав Христов. Мигел Бедоя стреля, като вратаря на Пирин Красимир Костов изби. Топката бе засечена с глава от Александър Александров, който вкара гол за 1:0 за Левски.
След гола всички играчи на Левски отидоха да поздравят треньора на тима Стойчо Стоев, който води отбора за последен път.
След почивката първи до добра възможност стигна тима на Пирин. В 52-ата минута Веселин Минев от Левски събори в наказателното поле Николай Дюлгеров от Пирин, но съдията не отсъди наказателен удар за домакините.
В 74-ата минута Пирин отново бе близо до гол. Вратарят на Левски Йоргачевич не успя да се намеси както трябва, като се размина с топката. Роман Прохазка обаче успя да изчисти топката в ъглов удар в последния момент, изпреварвайки нападателя на Пирин Мартин Тошев пред празната врата на Левски.
В 79-ата минута влезлият като резерва за Левски Мехди Бурабия пропусна добра възможност за Левски. Той нахлу в наказателното поле на Пирин, но вместо да опита подаване към непокритите Нар и Прохазка стреля и не успя да вкара гол.
В 83-ата минута Юлиян Попев не успя да се възползва по най-добрия начин от поредна грешка на вратаря на Левски Йоргачевич, като стреля в стража.
В началото на добавеното време на мача Левски остана с десет души, след като централният бранител на „сините“ Александър Александров получи червен картон.
Във втората минута на допълнителното време Башлиев пропусна да изравни.

Ощр от категория Футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558