Намери ни
To Top

Неймар загази здраво! Гонят го не само в Испания

Проблемите на бразилската звезда на Барселона Неймар стават все по-сериозни, след обвиненията в Испания, където тече дело за трансфера му от Сантос в Барселона, във връзка с фалшиви данни за финансовите параметри на трансфера, сега и прокуратурата в родната му страна повдигна официално обвинения срещу него и баща му за укриване на данъци и фалшифициране на документи.  Според властите, нарушенията са били извършени в периода от 2006 до 2013 година, когато Неймар подписа договор с Барселона.

Освен на футболиста обвинения са повдигнати на неговия баща Неймар да Силва Сантос, на бившия президент на Барселона Сандро Росел и на настоящия ръководител на каталунския клуб Хосеп Мария Бартомеу.

Преминаването на Неймар в Барселона се разследва и от испанските власти, а вчера Неймар и баща му дадоха показания пред съд в Мадрид.


По официални данни трансферът на нападателя е струвал на Барселона 57,1 милиона евро, но според прокуратурата сумата е доста по-голяма.

„Те са подправили серия документи в периода между 2006 и 2013 година с цел намаляване на данъците, дължими на службите в Бразилия. Поведението на Неймар и на останалите обвиняеми е довело до милиони в загуби за държавната хазна“, се казва в изявление на властите в Сантос.

Информация: Спортал

Ощр от категория Футбол