Намери ни
To Top

Феноменален! Гришо е на финал в Сидни, след като отвя Мюлер

Григор Димитров е феноменален! Българинът прегази  Жил Мюлер от Люксембург с 6:2, 7:6 и е финалист на турнира в Сидни. Това бе трета победа от четири мача срещу този противник. Българинът заслужи мястото си на полуфинала след обрат в двудневната битка с Александър Долгополов (4-6 6-3 6-4), който подпечата преди броени часове.

Гришо чака на финала победителя от мача между Виктор Троицки, миналгодишен шампион тук, и Теймураз Габашвили.


Мачът по геймове:
2-0 – Експресен гейм за Димитров му осигурява затвърждаване на пробива и началото е повече от оптимистично.2-1 – Димитров показа брилянтна защита, но не успя да се добере до повече от две точки на сервиса на Мюлер и левичарят открива сметката си.3-1 – Григор хладнокръвно взе гейма си на нула след прекъсването заради дъжд и води с 3-1.

3-2 – Мюлер отново не беше категоричен на свой сервис, но все пак намалява изоставането си до 2-3.

4-2 – Димитров успява да контролира разиграванията с форхенда си и поддържа точките максимално къси. Първият ас на българина в мача направи резултата 40-0, а българинът веднага достави и втория, за да направи резултата 4-2.

5-2 – Пробив! – Мюлер вдигна качеството на сервиса и няколко къси ретура на Димитров му помогнаха да стигне до 40-15. Григор пласира качествен минаващ удар за 40-30, а с форхенд уинър по обратния диагонал стигна и до равенство. Мюлер се поддаде на напрежението и потърси бърз уинър, но изкара бекхенда си в аут, а после прати и сравнително лесно воле извън корта.

6-2 – Сет за Димитров! – Григор използва по прекрасен начин ширината на корта и повежда с 40-0. Последва зрелищно разиграване, в което българинът демонстрира невероятните си умения в защита и беше на косъм да спечели едно почти невъзможно разиграване. Това беше и първата загубена точка за Димитров на негов сервис след прекъсването заради дъжд. Още в следващото разиграване Григор се реваншира и приключи сета с 6-2.

6-2 0-1 – Димитров се движи по-добре по корта от съперника и форхендът му е страхотно оръжие. Българинът поведе с 30-0 в първото подаване на съперника след почивката, но левичарят пласира серия класни сервиси и поведе в резултата.

6-2 1-1 – Тенисистът от Люксембург определено изглежда объркан от доминацията на Григор. Българинът отново не му остави шансове и изравнява геймовете – 1-1.

6-2 1-2 – Мюлер изстреля първия си ас в мача и последва първият му сервис гейм на нула.

6-2 2-2 – Димитров варира прекрасно със сервиса си и пак изравняна безпроблемно за 2-2. Мачът отново е прекратен временно заради лек дъжд. Линиите ще бъдат почистени и се очаквата играта да бъде подновена до няколко минути.

6-2 2-3 – Мюлер откри гейма с ас №3, но в следващата точка Димитров изригна с изящен пасинг шот от бекхенд. Дълбок ретур на българина гарниран с прецизно воле означаваше 30-30, а още един ас и бекхенд в аут на левичаря направиха резултата 40-40. Мюлер показа страхотен рефлекс край мрежата и после приключи гейма си с пореден мощен сервис.

6-2 3-3 – Григор взе няколко решения, които не отговаряха на класата на днешната му игра и Мюлер получи първите си шансове за пробив в мача при 15-40. Димитров се измъкна от тежката ситуация и голяма доза атлетизъм стигна до геймбол, който не пропусна.

6-2 3-4 – Мюлер вече сервира доста по-стабилно и бързо си връща преднината с 4-3.

6-2 4-4 – Димитров също изравнява уверено за 4-4.

6-2 4-5 – Григор стигна до 30-30, но пропусна прекрасна възможност за минаващ удар по правата. Димитров стигна до две равенства, но не и до нещо повече и съперникът му повежда с 5-4.

6-2 5-5 – Григор мина през спасен сетбол и изравни за 5-5.

6-2 5-6 – С безпроблемен гейм Мюлер си осигурява минимум тайбрек във втория сет.

6-2 6-6 – Димитров не се поддаде на напрежението и лесно вкара втория сет в тайбрек.

6-2 7-6(4) – Сет и мач за Димитров! – Както и във всеки един от трите досегашни мача между двамата, този имаше един тайбрек, а Григор го спечели със 7-4 точки и се класира на първия си финал за сезона.

Източник: TennisKafe.com

Ощр от категория Футбол