Намери ни
To Top

Брутална гавра, това вече е наистина прекалено: Левски обра боклука на Европа, всички се смеят на сините

Футболният агент Николай Жейнов изказа мнение на какво се дължи липсата на насочена, успешна трансферна политика в „Левски”.


Той вече се е заел с тежката задача да осигури качествен нападател за „сините“. От клуба нееднократно споделиха, че именно отсъствието на такъв в постройката на Стойчо Стоев е и причината за слабата форма на отбора и липсата на подходящи аргументи и попадения в предни позиции.

Вчера, при отпадането на тима от Литекс в турнира за Купата на България, това пролича с всичка сила, но според Жейнов този проблем далеч не е основният в „Левски”.

„Няма насочена и правилна трансферна политика на „Герена“. Там думата „селекция“ е изключително занемарена и обезценена”, заяви мениджърът пред „Топспорт”.

Искам спортно-техническото ръководство да ми каже в какво точно се състоят и изразяват действията на така нареченото „скаутско звено“? Те въобще гледали ли са поне един от футболистите, които после пращат на „Левски”? Срамно е това! Пристигат хора, които са играли в турнири за безработни, които ги гонят от всички останали състави. А сега щели да спасяват „Левски”…

Взеха и едно футболистче, за което всички им се смеят все още, гонен е от всички отбори. Обраха боклука на половин Европа…

Да говорим с имена – Китамбала кой го е гледал? С Гикиевич, който беше набързо освободен, каква беше историята? Ами останалите нови? Като стана дума за конкретни футболисти, нека попитам – защо Махмудов не попада в групата за мачовете? Каква е причината?

Много въпроси и все един и същи отговор, но никой не го казва…

Кой от скаутите на клуба говори английски? Кой от дошлите футболисти знае чужд език? Как се разбират и споразумяват те? С някакви агенти, знайни и незнайни, „гарантиращи“ им, че въпросните състезатели „стават“ за „Левски”?

Е как ще се гони ниво, като в клуба не знаят какво искат? Те нямат идея каква им е крайната цел на селекцията.

Никой не може да ме убеди, че един трансфер може да се случи, без да е известен на треньора и той да го е одобрил. Или поне във всички останали държави в Европа това е невъзможно. Явно за България не важи.

Най-лошото е, че за всички е ясно какво се случва, но никой не го казва. Така „Левски” няма да просперира и да върви нагоре. Не става“, добави 45-годишният Жейнов.

Източник: БЛИЦ

Ощр от категория Акценти