Намери ни
To Top

Морати: Приятно е, че Интер спечели втората звезда преди Милан

Легендарният президент на Интер Масимо Морати изрази задоволство от 20-ото Скудето на клуба, с което “нерадзурите” задминаха по титли градския съперник Милан, който остана с 19. “Змията” спечели Дерби дела Мадонина с 2:1 и така си осигури втората звезда над своята емблема преди “Дявола”.

“Това е наистина приятно. Едно позитивно нещо в сезон, в който доминирахме.


Дербито винаги е специален мач, като в първото му издание през кампанията разбрахме, че ако в Интер играят така, както знаят, опонентите могат да направят малко срещу това. Що се отнася до разочарованието в Шампионската лига, трябва да го приемем. Това е жесток турнир, в който можеш да бъдеш елиминиран от нищото. Ето например Манчестър Сити, който атакуваше в продължение на 120 минути срещу Реал Мадрид и в крайна сметка отпадна. Кой беше най-представителният играч на Интер през сезона? Барела. Може би причината първо да се сетя за него е, че той е навсякъде по терена. Но Скудетото наистина принадлежи на всички. Димарко олицетворява Интер, а Чалханоолу и Мхитарян направиха отличен сезон. Лаутаро пък е природна сила”, коментира Морати пред “Гадзета дело спорт”.

Бившият шеф на миланския гранд също така беше запитан как би отвърнал на хората, които твърдят, че титлите на Интер са 19, а не 20 заради служебната от сезон 2005/06 вследствие на скандала “Калчополи”. “Без всичко това щяхме вече да имаме 25 титли”, отговори лаконично той.

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago

Ощр от категория Световен футбол