Намери ни
To Top

Ню Йорк спечели и втория мач срещу Филаделфия след изумителен обрат в края

Ню Йорк Никс поведе с 2:0 победи на Филаделфия 76ърс в серията помежду им от първия кръг на плейофите в НБА. Домакините бяха догонващи през целия мач, а 30 секунди преди финалната сирена изоставаха с 5 точки, но две последователни тройки на Джейлън Брънсън и Донте ДиВинченцо изправиха на крака публиката в “Медисън Скуеър Гардън”.

Брънсън имаше лоша вечер и реализира само 8 от 29 стрелби от игра, но все пак завърши с 24 точки. Джош Харт беше много полезен за домакините с 21 точки и 15 борби, а ДиВинченцо вкара 19 точки.


Тайрийз Макси направи много силен мач за Филаделфия с 35 точки и 10 асистенции, а само една борба го раздели от “трипъл-дабъл”. Джоел Ембийд реализира 34 точки и хвана 10 борби, но усилията на двамата се оказаха недостатъчни.

15 от точките на Макси дойдоха в последната четвърт. Негова тройка направи резултата 100:96 малко от минута преди края, а Кайл Лаури вкара единия от двата наказателни удари 47 секунди преди сирената и всичко изглеждаше решено. Късметът най-после се усмихна на Брънсън и топката отскочи от ринга и влезе в коша за 99:101.

След това домакините притиснаха Макси и го накараха да сгреши. ДиВинченцо пропусна от тройката, но Айзея Хартенщайн взе борбата и ДиВинченцо получи нов шанс, като този път беше точен.

Последва още една ключова проява на Хартенщайн, който блокира Тайрийз Макси. След това OДжи Ануоби вкара два фаула, а Ембийд не успя да прати срещата в продължение с сдалечна стрелба със сирената.

Ню Йорк спечели първите два мача в плейофна серия за първи път от 2013 година.

Двубой номер 3 от серията е в четвъртък във Филаделфия.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Ощр от категория Баскетбол