Намери ни
To Top

Срещата на Димитър Кузманов на турнира в Острава беше прекъсната заради тъмнина

Срещата на българския тенисист Димитър Кузманов на турнира на клей от сериите Чалънджър в Острава (Чехия), беше прекратена заради настъпила тъмнина. Кузманов играе в първия кръг с белгиеца Готие Онклин, в момента 276-и в световната ранглиста.

Към момента на съдийското решение мачът да не продължи, резултатът беше 7:5, 5:5 в полза на Онклин. Двамата играха час и 46 минути до преждевременния край.


Запазването на подаването не беше силна страна за нито един от двамата. В първата част имаше общо пет пробива, като белгиецът наложи надмощие при 4:3, след което по един разменен в края на сета не промени картината. Във втория сет и двамата загубиха по две свои подавания, а утре ще стане ясно кой ще продължи по-нататък.

Победителят от срещата Кузманов – Онклин ще играе във втората си среща с австриеца Денис Новак, който по-рано днес се възползва от отказването на сънародника си Лукас Ноймайер при аванс от 4:6, 6:2, 3:0.

Миналата седмица националът на България за Купа „Дейвис“ Димитър Кузманов загуби в първия кръг на квалификациите на турнира по тенис на клей в Маракеш (Мароко) от сериите АТП 250 с награден фонд 579 320 евро.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Тенис