Намери ни
To Top

Гарсия не е доволен от рефера в битката с Хейни

Раян Гарсия е на мнение, че е трябвало да спечели битката с Девин Хейни не с единодушно съдийско решение, а с нокаут, но главният рефер на двубоя Харви Док е попречил това да се случи.

Припомняме, че два от три съдийски гласа отидоха в полза на Гарсия след 12 рунда битка с Хейни в “Barclays Center” в Ню Йорк Сити. В двубоят американецът с мексикански корени отбеляза три нокдауна. Тези случаи можеха да бъдат и повече, но Хейни използваше добре клинча, за да се предпази от допълнителни щети.


На боеца с прякор Светкавицата му бе отнета точка за непозволен удар след командата “Брейк!” от рефера. Тази ситуация и многобройните клинчове, които Харви Док позволи, са причините за недоволството на Гарсия.

“Мисля, че Харви Док не беше наред. Той трябваше да спре мача. Дори погледнах Бил Хейни (баща и треньор на Девин Хейни) и поисках от него да спре мача. Девин се държеше за мен и ми отне възможността за нокаут”, споделя 26-годишният боксьор.

Въпреки оплакванията към рефера, че не е спрял мача, Гарсия все пак се изказа ласкаво за показаната издържливост от съперника му и геройството да се изправи след три нокдауна.

“Изненадан бях, че показа такова сърце и добро възстановяване. Разклатих го още в първия рунд. Мислех си, че още тогава ще спечеля. След това той ме притисна във втората част. Дори ме рани с крошето. Тогава нещата се преобърнаха”, допълни Гарсия.

Роденият в Калифорния спортист е на мнение, че следващите му битки ще са в категориите до 66 килограма или до 70 килограма, тъй като вече не може да редуцира теглото си до 63,5 килограма. Бившият национал на САЩ в аматьорския бокс сподели също, че би искал двубой в дивизията до 70 килограма със Себастиян Фундора, който надигра Тим Цзю през месец март.

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Бойни Спортове