Намери ни
To Top

Локо (Пд) ще си връща четвъртото място, ЦСКА 1948 пред дилема

Локомотив (Пловдив) приема ЦСКА 1948 в първия неделен мач от XXX кръг в efbet Лига. Срещата започва със съдийския сигнал на Георги Гинчев в 15:15 часа в пловдивския парк „Лаута“.

Отборът на Александър Томаш ще преследва задължителна победа, с която да увеличи своя точков актив предвид битката, която води с Левски за четвъртата позиция. Три точки днес ще върнат „черно-белите“ на четвъртото място преди плейофите.


Припомняме, че след завършването на кръга, елитът ще се раздели на три групи, като „смърфовете“ ще мерят сили в общо пет мача с най-добрите отбори, събрани в топ 6.

Същевременно ЦСКА 1948 е пред своеобразна дилема. При успех на стадион „Локомотив“ в Пловдив съставът на Валентин Илиев ще измести Крумовград от шестата позиция, което ще прати „червените“ от Бистрица в челната шестица при Локомотив (Пловдив). Разликата със „смърфовете“, които за момента са пети в подреждането, обаче е твърде голяма, което означава, че при завършване на редовния сезон на шесто място, ЦСКА 1948 ще се прости с евентуалното участие в Лига на конференциите през лятото.

От гледна точка на евротурнирите за „червените“ ще бъде изгодно да останат в групата, побрала отборите между седмо и десето място и оттам да преследва плейоф за Лига на конференциите срещу третия или четвъртия от топ 6 – тук определящо ще бъде дали някой измежду Ботев (Пловдив) или Хебър (Пазарджик) ще спечели Купата на България.

В последния кръг капитанът на „червените“ от Бистрица Радослав Кирилов показа отлична форма, вкарвайки два красиви гола в мрежата на Локомотив (София). Очаква се и сега доскорошният национал да поведе ЦСКА 1948 напред.

Локомотив (Пловдив) пък ще бъде без наказаните Ивайло Иванов и Петър Андреев, а с травма е звездата Евандро, което със сигурност ще затрудни Томаш и неговия щаб. Контузени са още Йоан Баи и Калоян Костов.

Локомотив (Пловдив) – ЦСКА 1948

Вероятни състави:

ЛОКО: Томов, Паскалев, Сегура, Павлов, Камдем, Райнов, Иванов, Лясков, Илиев, Дион, Нтело

ЦСКА: Маринов, Фуртадо, Иванов, Божинов, Василев, Даскалов, Ценов, Талис, Кирилов, Педриньо, Димитров

Последвайте каналите ни в:


Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Ощр от категория efbet Лига