Намери ни
To Top

Очаквайте на живо: 12-тата партия на Нургюл Салимова в Турнира на претендентките

Единствената българска представителка на Турнира на претендентките Нургюл Салимова (ЕЛО 2432) ще изиграе 12-тата си партия в Торонто срещу водачката във временното класиране Тан Джонги (ЕЛО 2521).

Партията започва след 21:30 часа, а българката е с белите фигури. В момента двете съпернички са пред дъската и очакват официалното начало.

Нургюл навлезе в серия от две поражения след последните два кръга, като първо от печеливша позиция допусна обрат под напрежение и липса на време срещу Вайшали Рамешбабу, а след това беше надиграна от Хумпи Конеру.


Така Салимова е с 4 точки в актива си и вече заема последната позиция, но пък с белите фигури ще се опита със сигурност поне да не загуби от лидерката Джонги.

Досега Салимова и Джонги имат две ремита в мачовете помежду си.

Китайката е със 7.5 точки и е еднолично на върха, като спечели последните си две срещи – срещу Вайшали и срещу Анна Музичук (с черните). Тя има само 0.5 точки преднина пред втората в таблицата Лей Тингдзие (ЕЛО 2550), която пък ще играе с черните срещу третата в класирането Катерина Лагно (ЕЛО 2542, 5.5 точки в турнира).

Музичук (ЕЛО 2520) ще бъде с белите срещу Вайшали (ЕЛО 2475), а Александра Горячкина (ЕЛО 2553) с белите фигури ще играе с Хумпи Конеру (ЕЛО 2546).

Последвайте каналите ни в:

Ощр от категория Спорт